Енергиен експерт: Стратегията за енергетиката връща страната ни 20 години назад

0
България със сигурност внася руски газ през други страни, заяви Мартин Владимиров
България със сигурност внася руски газ през други страни, заяви Мартин Владимиров Видео: Euronews Bulgaria

България със сигурност внася руски газ през други страни

Това заяви енергийният експерт от Центъра за Изследване на Демокрацията Мартин Владимиров в интервю по Euronews Bulgaria. По думите му цялата визия за енергетиката, представена днес от служебното правителство, стъпва върху анализ, финансиран от две въглищни централи. Според Владимиров предвидената стратегия връща страната ни 20 години назад в енергийното си развитие.

В момента внасяме големи количества природен газ от Гърция, както от търговци, които имат дългосрочни договори с Русия, така и под формата на втечнен природен газ. И в двата случая говорим за съмнения, че гръцки търговци и други посредници, близки до „Газпром“, препродават количества, които не са им необходими на България, а за себе си купуват по-евтин природен газ на спотовия пазар. Данните в целия ЕС показват, че Русия значително е увеличила доставките на втечнен природен газ, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари