Емил Спахийски: Ако не се сключи мир, Украйна е само началото

0
Касапницата или ще спре рязко изведнъж, или ще продължи дълго време, прогнозира той
Касапницата или ще спре рязко изведнъж, или ще продължи дълго време, прогнозира той Снимка: УНИАН / ГСЧС

Изначалният спор е на масата за преговори между САЩ и Русия

"Касапницата или ще спре рязко изведнъж, или ще продължи дълго време. Има голяма вероятност съпротивата срещу Владимир Путин вътре да нарасне или да се сключи мирен договор с Володимир Зеленски, като така военните действия ще бъдат прекратени при условия, които удовлетворяват Русия. При силна съпротива на украинския народ, на украинската армия тази касапница може да продължи много дълго време".

Това каза пред БНР журналистът и военен кореспондент Емил Спахийски.

Според него руската армия, овладявайки атомните електроцентрали в Украйна, се опитва да ги предпази от евентуална терористична акция или от опита за саботаж от някой, който иска да задълбочи конфликта. И поясни, че Украйна има най-много реактори в този край на света.

"Тази война е отвратителна и възможно най-бързо трябва да спре, всичко останало е загуба на човешки живот и въвличане на света в непредвидими сюжети".

В предаването "Хоризонт за вас" Спахийски посочи, че изначалният спор е на масата за преговори между САЩ и Русия.

"Това върви от 2007 година и първата с подобен тон реч на Владимир Путин като президент - в Мюнхен. Оттогава речта му винаги е една и съща. Никога не не се е вярвало, че ще направи такава мащабна война в Украйна, без да се съобразява с последиците".

По думите му, ако няма мир, случващото се в Украйна е само началото.

От извънредната среща на външните министри от НАТО в Брюксел журналистът очаква сериозни мерки, които да не доведат до нова ескалация на напрежението и до разрастване на войната извън пределите на Украйна:

"Очакваме нови санкции срещу Путин. Те действат много добре. Вижда се вътрешна съпротива в елита на Русия. В голямата си част руснаците са против войната. Путин може да бъде свален само от вътрешни сили... Путин е притиснат в ъгъла и е готов на сериозни стъпки, които плашат. Пръстът му е на копчето. Затова трябва да се намери дипломатически начин за решаване на въпроса, да се сключи мир".

Интервюто с Емил Спахийски можете да чуете в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари