Емил Кабаиванов: Щетите от наводненията в Карловско ще надхвърлят 60 милиона лева

0
13 семейства са заявили желание да бъдат настанени във временни жилища
13 семейства са заявили желание да бъдат настанени във временни жилища Снимка: БГНЕС

13 семейства са заявили желание да бъдат настанени във временни жилища

"Бях на проверките и с министъра на земеделието, и с министъра на вътрешните работи. Без да съм експерт, гола сеч не видяхме никъде, където бяхме. Видяхме сечи в райони, които предстои да бъдат проверявани дали са направени според изискванията на лесовъдската наука и според наредбите. За това трябва да се произнесат контролните органи".

Това заяви пред БНР кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

"Почти 100%, с малки изключения, са захранени с електричество пострадалите села Каравелово, Богдан и Слатина. С водата положението е по-сериозно. Каравелово е захранено 50%, Слатина - в по-голямата част. Но в Богдан няма вода, защото има прекъснати водопроводи, които минават на реките, които ни създадоха проблеми. ВиК-Пловдив работи по водоподаването. Има резервни количества питейна вода, които разнасяме", посочи той.

"Започваме ваксиниране в здравните служби на трите села с ваксини ДТК, за да профилактираме хората", заяви кметът на Карлово.

13 семейства са заявили желание да бъдат настанени във временни жилища, съобщи той и прогнозира броят им да нарасне до 30:

"С министъра на отбраната сме разговаряли и има готовност да бъдат предоставени оборудвани за живеене фургони. Трябва да видим къде ще бъдат поставени тези временни жилища".

По думите на Емил Кабаиванов прогнозираната сума на щетите от наводненията от 60 млн. лева ще нарасне, защото има налични и скрити поражения на инфраструктурата - улици, мостове и т.н:

"Щетите ще надхвърлят цифрата от 60 милиона лева".

Интервюто на Людмила Железова с Емил Кабаиванов в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари