Еманюел Макрон: Крайната десница, този зъл вятър, който духа в Европа, е реалност, така че нека се събудим!

0
Нека видим увлечението по авторитарните режими около нас, нека видим нелибералния момент, който преживяваме, каза френският държавен глава
Нека видим увлечението по авторитарните режими около нас, нека видим нелибералния момент, който преживяваме, каза френският държавен глава Снимка: ЕПА / БГНЕС

Нека видим увлечението по авторитарните режими около нас, нека видим нелибералния момент, който преживяваме, каза френският държавен глава

Френският президент Еманюел Макрон излезе с предупреждение за възхода на крайната десница, наричайки я „този зъл вятър“, който „духа в Европа“, и призова хората да се събудят и да защитят демокрацията по-малко от две седмици преди европейските избори, предаде Франс прес.

Нека видим увлечението по авторитарните режими около нас, нека видим нелибералния момент, който преживяваме“, каза френският държавен глава в реч пред млади европейци в Дрезден, в Източна Германия, където е на държавно посещение. „Крайната десница, този зъл вятър, който духа в Европа, е реалност, така че нека се събудим“, добави той.

По време на втория ден от посещението си в Германия, днес Макрон почете жертвите на Холокоста в Берлин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Заедно с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, той посети Мемориала на убитите евреи в Европа, разположен близо до Бранденбургската порта и сградата на Райхстага в сърцето на Берлин.

Двамата държавни глави поставиха венци с цветя в цветовете на националните си флагове. Те бяха придружени от съпругите си Брижит Макрон и Елке Буденбендер. Президентските двойки се разходиха в мемориала, изграден от редове от големи бетонени блокове и посетиха музея в комплекса.

Около 6 млн. евреи са убити от германския нацистки режим в Европа по време на Холокоста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    фена на Путин
    На зла круша зъл прът ! Кучко Френска, психично отклонена !
  • 2
    3
    Макарон
    Има нещо, което духа, но това не е вятър, а съм аз! Духам на афро-французите под благия поглед на моята бабичка, която е била дядо преди няколко години!
  • 4
    2
    М-дааа,
    Затова и ще изберем „Възраждане“, я!
  • 5
    1
    ЧУПКААА
    Крайната десница ще измете всички джендъри, бабоебци, некрофили и небинарни твари незнаещи какви са, но с претенции да се налагат на НОРМАЛНИТЕ ХОРА. Аре циба от тук ненормални извратеняци, времето ви свърши и никога повече няма да видите власт. ПЪЛНА ЗАБРАНА ЗА СЕКСУАЛНИТЕ ПЕРВЕРЗИИ НАРЕЧЕНИ ГЕЙ ПАРАДИ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари