Емануил спаси дете от удавяне

0

Спасителят от 5-и пост на Северния плаж в Бургас Емануил Павлов е истински герой.

Опитният лайфгард този следобед спаси 12-годишния Исмаил, който бе изваден от бурното море, но за съжаление шанс нямаше за другото 12-годишно момченце – Кристиян. Макар и да не го признава - Емануил е голям смелчага, защото днес рискува собствения си живот, за да спаси дете.

„Видях двете деца в морето. Бяха влезли въпреки червения флаг. Чух викове и веднага се втурнах. Стигнах до едно от децата, но за съжаление секунди ме спряха да помогна и на другото, което изведнъж изчезна”, разказа Емануил Павлов, цитиран от Флагман.бг.

Спасеният Исмаил, който дължи живота си на самоотвержената реакция на Емануил, е в болница, в стабилно състояние, а водолази продължават да търсят тялото на Кристиян, но мисията изглежда невъзможна. Водолазите бяха категорични, че ще продължат издирвателната акция докато времето позволява, условията обаче били изключително тежки, почти невъзможни.

В същото време научихме, че спасеното дете е от село Речица, Руенско, а Кристиян – от Бургас. Първоначалното информация бе, че и двете момченца са от Руен.

Припомняме, че трагедията стана днес в 16:30 часа. Спасители се оплакаха, че цял се опитвали да спират плажуващите да не влизат в морето, защото е изключително опасно, но безуспешно. Те пренебрежително подминавали препоръките им. Лайфгардовете зоват при червен флаг да не се влиза във водата, за да не стават други подобни трагедии.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари