Емануил Иванов изнася солов рецитал на "Мартенски музикални дни" в Русе

0
Младият и талантлив пианист ще изпълни произведения от Бетовен, Шуман, Равел и Барток
Младият и талантлив пианист ще изпълни произведения от Бетовен, Шуман, Равел и Барток Снимка: БТА

Младият и талантлив пианист ще изпълни произведения от Бетовен, Шуман, Равел и Барток

Емануил Иванов ще изнесе тази вечер солов рецитал в Доходното здание в Русе. Събитието е част от международния фестивал "Мартенски музикални дни", съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова.

По думите ѝ програмата на пианиста е изключително интересна и в същото време трудна. Той ще изпълни произведения от Бетовен, Шуман, Равел и Барток.

"Важно е програмата да е добре обмислена и структурирана. Концертът е разделен на два блока. Първият е посветен на Бетовен и Шуман. Втората част на рецитала е посветена на музиката на 20-и век с произведенията на Равел и Барток", каза 25-годишният Емануил Иванов.

Той обясни, че завършва магистратура в Кралската консерватория в Бирмингам. А от септември тази година ще премине едногодишен курс на обучение в Кралската академия в Лондон, след като е спечелил стипендия.

"Най-важното, което научих в последните години, е да мога сам да намеря себе си. Когато не свиря и не слушам музика, се опитвам да композирам", каза Иванов.

Съпътстващата програма на фестивала днес включва и награждаване на най-добрите творби от традиционната изложба-конкурс за съвременни визуални изкуства. Домакин и организатор е Художествената галерия в Русе.

Повече от 450 участници от 10 държави ще се изявят на фестивала "Мартенски музикални дни" в Русе до 31 март тази година. Музикалният форум предлага повече от 20 събития - оркестрови програми, ансамблови концерти, балетен спектакъл, съпътстващи събития и дебютиращи на българска сцена артисти и състави.

"Мартенски музикални дни" е една от най-дългогодишните и реномирани фестивални сцени в България. Това е фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг. Основан през 1961 година и организиран от Община Русе, всяка година музикалният форум превръща града в място за срещи на елитни артисти от световната и европейската музикална сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари