Емануил Йорданов: Проблемът за мен не е Гешев, а „гешевщината“

0
Според бившия министър на вътрешните работи Гешев и ГЕРБ са приятели – разбират се
Според бившия министър на вътрешните работи Гешев и ГЕРБ са приятели – разбират се

Според бившия министър на вътрешните работи Гешев и ГЕРБ са приятели – разбират се 

„Проблемът за мен не е Гешев, а „гешевщината“ и начинът, по който се работи“, каза Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи в ефира на bTV. По думите му във вчерашното интервю той демонстрира това, че никой не може да го пита нищо, което не иска.

„Какво каза той на българското общество. По нито един от ключовите въпроси, които бяха зададени, не чухме какви са неговите виждания за промени“, смята Наталия Киселова, преподавател по конституционно право. По думите ѝ, ако има реален механизъм, по който човек, нарушил правомощията си да може да бъде отстранен, няма значение колко години ще е мандатът на главния прокурор. Според доцент Киселова е недопустимо да има срещи между главния прокурор и парламентарните групи. 

По думите на Емануил Йорданов тези срещи са необходими на Иван Гешев

„Разговорът между Гешев и депутатите ми прилича на една популярна реклама на бира, в която Китодар Тодоров и Филип Аврамов си говорят „тигирибигири -тигибомбири“ и глас зад кадър казва „те са приятели, разбират се“. Същият е разговорът между Гешев и ГЕРБ – те са приятели – разбират се“, каза той.

Интервюто с Иван Гешев коментира и Росен Йорданов, бивш зам.-директор на института по психология в МВР

„Прокуратура без МВР и МВР без прокуратура, да има работа и да се прави проверка и изобщо тези изрази, които се използват са откровена глупост. Няма как да се случват тези неща без взаимодействието между тези две институции“, смята той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари