Елица Янкова се класира за четвъртфиналите в борбата

0
Българката стигна до финалната осмица след страхотна победа над рускинята Милана Дадашева
Българката стигна до финалната осмица след страхотна победа над рускинята Милана Дадашева Снимка: Sportal.bg

Елица Янкова се класира за четвъртфиналите на олимпийския турнир по борба в категория до 48 кг.

Българката стигна до финалната осмица след страхотна победа над рускинята Милана Дадашева. Янкова изоставаше с 0:4, а съперничката и бе изключително агресивна, но българката успя да стигне до убедителен обрат, информира Дневник.

Срещата започна с изключително агресивна игра на рускинята, която и донесе четири точки. Половин минута преди края на първата част Янкова направи успешна атака и избутване, с които спечели три точки. Секунди преди края на частта тя стигна до пълен обрат с добра контра атака за 5:4.

След почивката двете започнаха тактическо надлъгване, в което отново рускинята бе по-активна и се опитваше да атакува краката на българката. Тя обаче се защити добре и реализира две точки, а след това направи успешно носене през мост, което и донесе още две за крайното 9:4.

На старта Янкова победи представителката на Камерун Ребела Муамбо с технически туш, след като реализира десет безотвени точки и приключи двубоя само след 2:50 минути борба.

Решаващ за успеха се оказа ключ на краката, който българката направи и ѝ позволи да превърти съперничката си няколко поредни пъти.

Мими Христова пък загуби на старта в категория до 58 килограма. Тя отстъпи срещу Оркхон Пуревдорж с 4:7 и сега ще се надява монголката да стигне до финала, за да я издърпа на репешаж за бронзовите медали.

Двубоят започна с тактическо надлъгване, което завърши с точка в полза на монголката заради пасивност на Христова. След това Пуревдорж реализира още две точки и първата част приключи при 3:0 в нейна полза.

След почивката българката беше по-активна и направи ключ за четири точки, но преднината и трая едва няколко секунди, тъй като монголката контрира с ключ. Малко преди края Пуревдорж успя да реализира още две точки и удържа преднината си до края.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари