Елена Нацариду и ДТ "Сава Огнянов" спечелиха награда "Аскеер"

1
Тя се пребори за статуетката за костюмографията на спектакъла „Крали Марко – последната балканска легенда“
Тя се пребори за статуетката за костюмографията на спектакъла „Крали Марко – последната балканска легенда“ Снимка: БНТ

Тя се пребори за статуетката за костюмографията на спектакъла „Крали Марко – последната балканска легенда“

Награда АСКЕЕР за 2024 година спечели Елена Нацариду за костюмографията на спектакъла „Крали Марко – последната балканска легенда“ от Владимир Левчев и режисьор Анастасия Събева. Продукцията на ДТ „Сава Огнянов“ Русе бе отличена снощи при връчването на театралните награди в Театъра на българската армия.

Елена Нацариду сподели, че наградата е неочаквана за нея и благодари на целия екип, и лично на режисьора Анастасия Събева, която, по думите й, е успяла да изкара най-доброто от нея, както и от всичките й колеги в представлението.

Тя се пребори за статуетката в конкуренция с Мариета Голомехова, номинирана за костюмите си в две представления – „Преображение“ и в „Портретът на Дориан Грей“ от Оскар Уайлд, реж. Веселка Кунчева, Драматичен театър “Рачо Стоянов” – Габрово. Третият номиниран в категорията „Костюмография“ беше Свила Величкова за работата си в „Опасни връзки“ от Шодерло дьо Лакло, режисьор Станка Калчева, в Младежкия театър “Николай Бинев”, съобщават от ДТ "Сава Огнянов".

Аскеер“ е българска награда за принос към театралното изкуство. Наградите се връчват от 1991 година от фондация „А'Аскеер“.

През 1996 година композиторът Пламен Мирчев - Мирона взема АСКЕЕР за за музиката на постановката на Пазарджишкия театър „Тайното Евангелие на Йоан” от Стефан Цанев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари