Елена Гунчева, "Възраждане": Оставете децата на мира!

4
На 11 септември от 12.00 ч. в град София на пл. Народно събрание Възраждане излиза на протест
На 11 септември от 12.00 ч. в град София на пл. Народно събрание Възраждане излиза на протест

"Възраждане" се противопоставя категорично на изказаната позиция от Янка Такева и припомня, че Синдикатът на българските учители (СБУ) е доброволна независима организация за защита на гражданските права и свободи, на социално - икономическите, трудово - правните и професионалните права и интереси на работещите в образованието

Това се казва в позиция на ПП "Възраждане"

"Във връзка с това госпожа Такева следва да разграничи личното си мнение от това на институцията, тъй като преди да се изкаже не се е допитала до учителите, които представлява".

Децата най-тежко преживяват стреса от ежедневните медийни шокове и неадекватните мерки. Неукрепналото им съзнание и малък житейски опит не им позволяват да направят реална преценка на случващото се. Ежедневно им се втълпява страх от другите хора, от другарчетата им, от зарази и „смърт“. Как се отразява това на психиката им, явно не интересува несменяемата председателка на СБУ.

"Маските задушават децата ни, спират достъпа на кислород, а това уврежда и мозъка, както твърдят много лекари. Психическият ефект е още по-страшен, децата се чувстват притиснати, като роби, в непрестанен ужас по-скоро дали няма да им се накарат заради маските, отколкото заради някакво заболяване. За мен е интересно какво е становището на Синдиката на българските учители за този тормоз върху децата ни".

Много учители не искат да преподават на деца с маски. Искат да виждат лицата им и усмивките им, да могат да общуват с тях. Защото знаят колко е важен социалният контакт и усмивката за децата. Те са част от обучението – не само в знания, но и на социално поведение. Много учители са стресирани да гледат децата с маски повече отколкото са уплашени от вирус. Вместо защита на правата на учителите, СБУ уговаря допълнителни отпуски за тези, които се ваксинират. Тоест, Синдиката на българските учители участва в ПРИНУДАТА за ваксиниране. Директори карат учители задължително да се ваксинират, въпреки, че в закон няма подобно задължение. Синдиката на българските учители обаче мълчи!

Какво ще се постигне с тестването на учениците? Един безкраен стрес за децата. Увреждане на здравето им и развиване на психически заболявания. Нежелание да се ходи на училище. И всичкото това, за да може Янка Такева да е, както винаги, с управляващите.

Освен, че се е изказала извън правомощията си, заангажирала е СБУ с мнение, което е само лично нейно, госпожата призовава за психически и физически тормоз върху децата ни. Законът за закрила на детето явно не го е чела и/или не я интересува. Никой не е направил изследване как се отразява целият този тормоз с маските и другите неадекватни мерки, върху децата. В момента расте поколение, което ще бъде увредено от това безумие. А ние, съсредоточени върху собствените си проблеми, забравяме бъдещето – децата ни!

Трябва да защитим децата си! Включително от такива „загрижени“ синдикалисти, които гледат само да са удобни на властта!

Настояваме децата ни да бъдат оставени на мира и да им бъдат спестени неадекватните и увреждащи здравето им мерки. Настояваме държавата да направи изследване как се отразяват тези мерки върху децата в дългосрочен план в здравословно и психическо състояние. Настояваме да престанат експериментирате с децата ни!

На 11 септември от 12.00 ч. в град София на пл. Народно събрание Възраждане излиза на протест, защото който посегне на децата ни го чака война. Битката е за бъдещето на децата ни!, се казва в декларацията. 

"И призовавам всички учители – Вие сте избрали тази най-благородна професия, за да помагате на децата, да ги образовате и да ги направите добри граждани и човеци. Децата Ви вярват и Ви обичат. Не ги предавайте. Не им слагайте „намордници“ и не ги докарвайте до ужас. Не разрешавайте да ги тестват и маскират. Те са не само нашето, но и Вашето бъдеще!“, каза адв. Елена Гунчева от Възраждане.

Адв Елена Гунчева разработи декларация, която всеки родител, който не желае детето му да бъде подлагано на тестове за ковид, не желаете детето му да ходи с маска и да се задушава, не желаете детето му да бъде питано дали е ваксинирано и дали родителят е ваксиниран, може да попълни. Така внесената декларация с получен срещу нея входящ номер показва волята на родителя и е защитна за детето".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари