Електоратът на ПП-ДБ трудно ще преглътне скандала

1
Политиците ни страдат от съветски синдром и ходят по посолствата и си предлагат услугите
Политиците ни страдат от съветски синдром и ходят по посолствата и си предлагат услугите Снимка: Bulgaria ON AIR

Политиците ни страдат от съветски синдром и ходят по посолствата и си предлагат услугите

Депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев представи запис от срещи на ПП-ДБ. В него се обсъждат кадрови смени по върховете на спецслужбите, съгласувани с чуждо посолство.

Електоратът на ПП-ДБ има сериозно чувство за политическа хигиена и това, което се случи, трудно ще бъде преглътнато. Прогнозирам, че те биха опитали да направят правителство, за да си дадат някакво време и да се опитат да минат през този буреносен период. Да обсъждаш на Национален съвет шефовете на службите като наши хора, звучи страшно. Това заяви бившият депутат от "Български възход" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

По думите на съдия Иван Сотиров "политиците ни страдат от съветски синдром и ходят по посолствата и си предлагат услугите".

"Това, което говорят нашите политици, следва да се подлага на много сериозна критика. Всеки може да злоупотреби с това как се приписва външна подкрепа. Шефовете на службите винаги са били назначени партийно и са използвани за политически поръчки, Затова сме в това състояние", отбеляза той. Гостът изрази становището си, че партиите никога не са искали да децентрализират прокуратурата, защото така ще загубят контрол върху обвинението.

Според Йончев европейските партньори на България вероятно са втрещени от това, което се случва у нас.

"Дълбоко се съмнявам, че е имало подобен разговор между Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен", смята той.

Съдия Сотиров прогнозира, че скандалът ще има обратен ефект и ще консолидира коалицията.

"Заради това положение ПП-ДБ ще бъдат мотивирани допълнително да запазят тази коалиция. Те вече имат и мотив - преди бяха консолидирали всички срещу ГЕРБ, а сега заплахата е Радев. Така ще покрият всички тези скандали. Трябва им технологично време да се размият нещата", изтъкна гостът.

Йончев констатира, че "от казаното лъха несполучлива бегла имитация на това, което ГЕРБ прави през последните 12 години".

"Присъединявайки се към основния си опонент, "Продължаваме промяната" автоматично става ненужна. Така отменят основната причина да съществуват", поясни гостът.

Сотиров коментира и възможността за свалянето на имунитета на Бойко Борисов.

"Не вярвам, че прокуратурата може да повдигне годно обвинение и Борисов да бъде осъден и задържан. Виждаме, че тя е доста безсилна през годините.Борисов би дал сам имунитета си, ако му бъде поискан", категоричен бе той.

Двамата гости не успяха да постигнат единодушие относно това дали забавянето на втория мандат е свързано с брифинга на Радостин Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    До 1
    Ама вярваш ли си бе ? Ти си от делегатите на 8 конгрес на БКП ! Кой те е приемал в СССР ,като равен бе смехурко ? Папкай си пенсията на АБПФК и тихо, защото ще останеш и без нея !
  • 11
    2
    ...
    Електоратът на ПъПъ и ДъИБъ са толкова тъпи примати, че ще глътнат и конски кур без да им се стори нередно. Утре изцъкления содомит ще излезе да оспами всички медии, че това е лъжа и всичкото примат пак ще налази по урните за тях.
  • 17
    1
    ...
    Ходенето по посолствата изобщо не е съветски синдром боклуци мръсни. По комунизма политиците отива в Москва а не в посолството и. В Москва получаваха УВАЖЕНИЕ и това което искат. Ходенето по посолства е щатски синдром, за да бъде всичко максимално завоалирано, уж те не се месили и предоставяли "демокрация". Точно както в усрайна, "ние не и се месим, само даваме оръжие, тя прави каквото прецени....." Кого правите на прости. Не ме е яд, че ме лъжат, яд ме е ,че си мислят, че им вярвам.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари