„Елегант Лейди” акостира в Русе

0
Всички очакваха с нетърпение този кораб
Всички очакваха с нетърпение този кораб Видео: БНТ

120 круизни кораба се очакват да акостират до края на годината в Русе.

Един от тях - обновеният луксозен плавателен съд „Елегант Лейди” днес пристигна на българския бряг. Пасажерският кораб е преминал през ремонт и преоборудване в Холандия, предава БНТ.

През последната година има засилен интерес към екскурзиите на брега - споделят от русенската туристическа агенция. Чуждите туристи вече посещават не само Велико Търново и Арбанаси, но и различни други забележителности в нашата страна в рамките на еднодневни екскурзии. Ивановският скален комплекс, малките русенски улички и Белоградчишките скали са новите акценти в програмата им.

Златомира Стефанова - мениджър по обслужването на туристи
„Този кораб всички го очакваме с нетърпение. На него му се извърши ремонт върху палубите. В момента кабините му са с френски балкони. Корабът става много по-атрактивен и много по-интересен. Разбира се, е много по-желан за резервации от гостите, които искат да се наслаждават не само от слънчевата палуба на това, което виждат по Дунав, но могат да се радват и от кабините си.”

Менюто за чуждите туристи в Русе също е с национален привкус. Докато са на българския бряг, те ще бъдат нагостени с шопска салата, пълнени чушки и баница.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари