"Екзекуторите" на община Русе в действие

6

Масова сеч на дървета в Русе кипи с пълна пара.

"Екзекуторите" на дървета в момента режат дърветата по улица "Хан Крум". Голяма група работници запретна ръкави и започна да реже дърветата с моторни резачки точно в обедните часове между 14:00 и 16:00 часа.

Като изключим това, че днешните управници унищожават белите дробове на града, искаме да попитаме: Защо Община Русе нарушава обществения ред?

Наредба N4 на Общински Съвет - Русе

СПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ СПОКОЙСТВИЕ И МОРАЛ

Чл. 2. /1/ Забранява се вдигането на шум, нарушаването спокойствието на обитателите в жилищните сгради за времето от 14.00 часа до 16.00 часа и от 23.00 часа до 06.00 часа /през зимния период от 22.00 до 07.00 часа/
/2/ Нарушителите на тази забрана се санкционират с глоби от 20 до 100 лв.

Чл. 3. /1/ Забранява се произвеждането на шум в жилищните сгради и при разрешена дейност в тях или в съседство, както и в близост до студиата на Българското национално радио, Българската национална телевизия и Общинския радиоцентър, особено оркестровото или механично произвеждане на музика.
/2/ При нарушение на живущите се налага глоба от 20 до 100 лв., а за всички останали случаи от 100 до 500 лв.

Чл. 4. /1/ Забранява се вдигане на превишаващ нормите шум по улиците, площадите и други обществени места, вкл. при провеждане на манифестации, митинги, шествия и други подобни. Определените по законния ред отговорници осигуряват нормалното протичане.
/2/ Организаторите и /или/ конкретните нарушители се наказват с глоба от 200 до 500 лева.

Решихме да попитаме служителката, която броеше и описваше отрязаните дървета, защо вдигат такъв шум от 14:00 до 16:00 часа.  Отговорът беше, че нямало кога да стане това и можело да изтърпим няколко часа, защото те имали работно време.

"Знаем, че нарушаваме общинската наредба, но кмета като ни праща тука, ние какво да правим. Той бърза и иска всичко да стане СЕГА", заяви жената.

Сега е редно кметът на град Русе да бъде глобен за нарушаване на обществения ред.

А за дърветата се надяваме, че русенци ще го глобят по най-подобаващия начин на следващите избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари