Експлозия в химически завод в Словения, ранени са най-малко 10 души

1
Засега не е ясно какво е причинило взрива
Засега не е ясно какво е причинило взрива Снимка: БГНЕС / архив

Засега не е ясно какво е причинило взрива

При експлозия в химически завод в югоизточна Словения са били ранени най-малко 10 души, а властите призоваха жителите в близост до завода да не излизат навън, съобщи АП, предаде БТА. За експлозията в Коцевие бе съобщено към 8,30 часа тази сутрин. Засега не е ясно какво е причинило взрива.

Градът, който е на 55 км югоизточно от Любляна, има население от 8000 души.

Съветваме всички жители в района да затворят прозорците си и да не излизат навън по време на интервенцията, заявиха от местната полиция, предаде регионалната телевизия N1. От полицията призоваха жителите да не се приближават до мястото на инцидента. Местният съвет за извънредни ситуации се събра на извънредно заседание, след като пожарникари и линейки се отправиха към завода "Меламин".

Заводът "Меламин" произвежда химически продукти като меламинови смоли за производството на хартия, за строителната, дървообработващата, каучуковата и лакова промишленост, импрегнирана декоративна хартия за мебелната индустрия и импрегнирани материали за производство на обувки.

В завода работят около 200 служители.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари