Експертизи търсят синдром на Бърнаут на акушерката Ковачева

0
Според бащата на Никол се прави пореден опит делото да бъде разтакавано
Според бащата на Никол се прави пореден опит делото да бъде разтакавано Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд (САС) назначи съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертиза по делото срещу акушерката Емилия Ковачева. Със съдебно-психиатрична експертиза трябва да се установи дали обвиняемата страда от синдрома на Бърнаут.

Тя е обвинена в опит за убийство на бебето Никол, в нощта на 18 април 2015 г. в столичната болница "Софиямед", когато то е било едва на четири дни.

Припомняме, че самата Ковачева обяви, че не се чувства виновна за случилото се, пише News.bg.

Мотивите, с които магистратите приеха аргументите на защитата на акушерката, са че чрез направените искания следва да се установи какво е здравословното състояние на пострадалото дете и на обвиняемата, какви лечебни дейности са извършвани след извършеното престъпление и да се установи действителното й здравословно състояние. Защитата поиска още да бъдат представени първичните документи и изследвания от извършения ТЕЛК, останалите направени изследвания и какво е било поведението на обвиняемата през дежурствата и дали тя не е страдала от синдрома на Бърнаут.

В съдебната зала се явиха родителите на Емилия Ковачева, както и бащата на пострадалото дете - Румен Димитров.

Според Румен Димитров се прави пореден опит делото да бъде разтакавано.

Според него нещата се сервират едно по едно и се изискват документи, които нямат никакво отношение за крайното решение на съда. Бащата не смята, че всички тези експертизи могат да променят ситуацията и беше възмутен от исканията на защитата.

Той заяви, че детето се преглежда на 6 месеца и не е предмет на разглеждане на ТЕЛК-овото решение на Никол на този съдебен състав.

Припомняме, акушерката Емилия Ковачева получи присъда от 18 години затвор на първа съдебна инстанция на 15 септември 2017 г.

Съдът насрочи следващото съдебно заседание за 12 април.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук