Родителите на битото бебе Никол са отчаяни!

0
Поредният отвод по делото срещу акушерката Емилия Ковачева съвсем отчая родителите на малката Никол
Поредният отвод по делото срещу акушерката Емилия Ковачева съвсем отчая родителите на малката Никол Снимка: 24 часа / Архив

"Родителите на Никол са отчаяни от хода на това производство".

Това каза адвокатът на родителите на детето Мария Даскалова по време на процеса срещу акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство, цитиран от БГНЕС.

Думите й дойдоха след като днес за пореден път на заседание по делото защитата на акушерката поиска отвод. "Трудно е да повярвате, но хората наистина са обезсърчени. Те считат, че тука нещо се разиграва, което е извън приетото, което мога и аз да допусна, включително", каза Даскалова.

Тя обясни, че това е така, защото едни и същи искания се правят и то вече в осмото съдебно заседание, по едни и същи мотиви се разиграват. "Тук няма борба на доказателства, тук има едно отклоняване на вниманието, утежняване на обстановката и липса на всякаква работа по отношение на това: има ли, няма ли, кой казал това, който казал онова - хаос", посочи защитникът, която е процесуален представител на семейството.

Отвод днес на прокурора Николай Христов бе искан от защитата на Ковачева заради негови медийна изява след миналото съдебно заседание по процеса. "Това е ново обстоятелство. В миналото съдебно заседание беше заявена лъжа в медиите, че аз като адвокат съм налитал да бия прокурора, което е абсолютна лъжа", каза адвокатът на Емилия Ковачева Владислав Янев.

За самото обвинение адвокатът държеше да направи уточнение, че "Ковачева не я съдят, че е нанесла удари на детето, а я съдят за счупване на череп". Според него, ако това обвинение е обосновано, то би следвало признаците за това счупване на черепа да се появят много часове по-рано, а такова нещо в действителност няма.

На въпроса дали иска да каже, че тя може да го е ударила, но не му е счупила черепа. "Абсолютно възможно. Дори и теоретично да се приемат за верни записите от камерите, ако това се докаже, защото на този етап не е доказано това, но дори да се окаже вярно, че тя го е удряла, то това не са били удари, които са били с такава сила и интензитет, които да причинят счупването на черепа", посочи той.

Въпросът дали Ковачева признала пред него, че е удряла детето, адвокатът определи като провокационен и непрофесионален. "Разбира се, че не е признавала това нещо. Аз допускам - аз като логически мислещ човек. Това няма нищо общо с моята подзащитна", посочи Янева. А преди това отново посочи тезата си за другата възможна версия, че детето случайно е било изпуснато много часове по-късно.

Самият прокурор припомни, че от начало адвокат Янев стартира с тези обструкции. "Колко заседания проведохме вече, на мен ми се иска всяко заседание отвод, без изключение, понякога и по два пъти", заяви прокурорът.

След като съдът отказа да отведе прокурора, бяха разпитани свидетели. Сред тях и д-р Евгения Игова, която е първият лекар, който от болница "Токуда" отива да вземе детето. "Неговото състояние беше увредено, имаше анемичен синдром установен още от колегите, нещата се потвърдиха и детето се транспортира към "Токуда" болница за вече диагностично уточняване и предприемане на лечение", каза тя и пред репортери. След това установяват пораженията, които има детето, състоянието било увредено и установили, че имало травма - каква е била започнали да доуточняват по-нататък.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари