Експертите на РИОСВ - Русе провериха 130 обекта през март

0
Екоинспекторите наложиха санкции за 4 600 лева
Екоинспекторите наложиха санкции за 4 600 лева Снимка: Dunavmost

Екоинспекторите наложиха санкции за 4 600 лева

Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 141 проверки на 128 обекта от контролираната територията през март. От тях 106 са планови, а 35 – извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 60 предписания за спазване на екологичното законодателство. За установени нарушения на физически и юридически лица са съставени 11 акта, а директорът на РИОСВ - Русе е издал 6 наказателни постановления, с които на юридически лица са наложени имуществени санкции в общ размер на 4 600 лв.

Общо събраните суми от РИОСВ - Русе по наложени глоби, имуществени санкции са 7 060 лв. и по еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) - 15 241,43 лв. По сключени споразумения по чл. 58г от Закона за административните нарушения и наказания са постъпили 1 750 лв.

През март в инспекцията е постъпила 1 писмена жалба, препратена от ОДБХ - Русе, за разливане на течни и разпиляване на твърди торови маси от животновъден обект в землището на село Новград, община Ценово. Своевременно са предприети действия, като е извършена съвместна проверка с представители на Инспекцията, Община Ценово и ОДБХ - Русе. Установено е, че жалбата е неоснователна. 44 е броят на постъпилите сигнали. Предприети са действия, като по един от тях предстои проверка през следващия месец. От тях 20 са препратени по компетентност; 6 са основателни и 17 са неоснователни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Хайде стига!
    Популисти лъжливи! И тази цонка, само от въглищаря ли ВЗЕ? Или за това ги “проверява”!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари