Експерти от Общинския съвет по наркотични вещества Русе обмениха добри практики с колегите си от Габрово

0
На срещата беше споделен опитът на експерти от Габрово
На срещата беше споделен опитът на експерти от Габрово

На срещата беше споделен опитът на експерти от Габрово

Добри практики за съвместно сътрудничество между институциите по отношение на превенцията на зависимостите беше една от основните теми, които залегнаха в дневния ред на второто за 2022 г. заседание на Общинския съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) и Превантивно-информационния център (ПИЦ).

На срещата беше споделен опитът на експерти от Габрово, след като по-рано през месеца екипът на ПИЦ Русе посети колегите си в подбалканския град. Успешните резултати в тамошната община са плод както на местни инициативи за превенция, така и на дейности, свързани с изпълнение на Националната стратегия за борба срещу наркотиците 20/24 г., засягаща учениците от 5 до 12 кл.

В хода на дискусията беше обсъдена и предстоящата кампания, с която на 26 юни ще се отбележи Международният ден за борба с наркотиците. Миналата година той бе почетен с редица събития – кръгла маса, ден на отворените врати, литературно есе, шествие на доброволците и флашмоб.

В края на заседанието беше приет и отчет за дейността на ОбСНВ и ПИЦ за първото тримесечие на 2022 г. На членовете на Съвета беше представен и план за действие за следващите три месеца. Представителите на ОДМВР Русе, Регионална дирекция на „Гранична полиция“, Териториална дирекция на „Национална сигурност“, Дирекция „Обществен ред и сигурност“, Окръжна Прокуратура, Окръжен Съд, РУО, Отделение по зависимости към ЦПЗ, Дирекция „Социално подпомагане“, РЗИ, МКБППМН и Районна служба „Изпълнение на наказанията“ обсъдиха и приеха направените предложения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    русенец
    И такъв съвет ли имаме? И за какво ни е? Произвежда наркотици или се бори с тях? За второто имаме полиция и митници. А съвет по употреба на витамин Це да имате?
  • 0
    1
    ПИЦаджия
    Енчо, Енчоооо, нерде Русе, нерде Габрово - балкан разлика. Дотам ли стигнахте да черпите опит от значително по-малък град и община. Не че Русе не намалява като брой жители, но позиционирането му е много по различно, както и други неща ..... , но това са ви възможностите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари