Експерти на РИОСВ - Русе са съставили 10 акта за нарушения през октомври

0
Извършени са общо 111 проверки на 105 обекта
Извършени са общо 111 проверки на 105 обекта Снимка: Dunavmost

Извършени са общо 111 проверки на 105 обекта

Експертите на РИОСВ - Русе съставиха 10 акта на физически и юридически лица от контролираната територия за установяване на административни нарушения през октомври. Четири от тях са за нарушения на Закона за управление на отпадъците, а по два акта съответно: на Закона за водите, Закона за чистотата на атмосферния въздух и Закона за опазване на околната среда.

Общият брой на проверките за месеца е 111 на 105 обекта. Дадени са 61 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

Общо събраните суми от РИОСВ - Русе по наложени глоби, имуществени санкции са 5000 лв. и по еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) – 2013 лв. От Национална агенция по приходите (НАП) през месец октомври са преведени 130,00 лв. по наказателни постановления. От получените суми през септември 2022 г., на общините през месец октомври са преведени 876,67лв. Най-голяма сума е получила Община Разград – 611,07 лв.

Пълният текст на месечния отчет за контролната дейност е публикуван на интернет страницата на РИОСВ-Русе на адрес: https://www.riosv-ruse.org/kontrolna-deinost/16236-mesechni-spravki-za-kontrolna-deynost

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари