Експерт: Шофьорите се плашат повече, че ще им вземем автомобила, отколкото че ще убият човек

0
От влизането на мярката в сила случаите на пияни шофьори и употребили наркотици са спаднали рязко, заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков
От влизането на мярката в сила случаите на пияни шофьори и употребили наркотици са спаднали рязко, заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков Видео: bTV

От влизането на мярката в сила случаите на пияни шофьори и употребили наркотици са спаднали рязко, заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков

„Хората не се плашат от това, че ще убият някой друг на пътя. Те са най-стреснати от това, че ще им вземем колите“ – това каза главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ в „Тази сутрин“ по bTV по повод случая, в който дете беше ударено от автомобил и убито на пешеходна пътека в столицата.

Близнаков разкри, че през последния месец откакто в сила е влезнала новата мярка за нарушители, че автомобилите им ще бъдат отнемани, случаите на шофиране след употреба на алкохол и наркотици рязко са спаднали.

По думите му само от 8 август досега случаите на пияни шофьори са намалели с 343 или има 3 пъти по-рязко намаляване отколкото през цялата година.

Близнаков каза още, че досега не е виждал такъв ефект на мярка за намаляване на инцидентите и бил изненадан.

Над 2 на 1000 алкохол в кръвта – ти не знаеш какво се случва зад волана на автомобила. Как може въобще някой да си позволи да сяда да кара така?“, възмути се експертът. На въпрос дали и спътниците в такива автомобили трябва да носят отговорност, Близнаков уточни, че всяка промяна в нормативните правила ще се прилага.

Все пак експертът е категоричен – вместо да се пишат нови правила, най-важното е те да бъдат прилагани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Наздраве!
    Боли ме чепа, че ще ми вземат трошката дето струва 300 лева! Ще си взема друга! ХАХАХАХА
  • 1
    1
    Мхм
    За съжаление това е факт
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари