Експерт от РУО - Русе получи грамота на Министерството на образованието и науката

0

Призът бе връчен от областния управител Анатоли Станев и началника на РУО – Русе д-р Росица Георгиева

Днес на тържествена церемония в Община Русе бе връчена грамота от министъра на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков на дългогодишния служител на РУО – Русе ст. експерт Елена Филипова. Отличието се връчва за образцово изпълнение на служебните ѝ задължения в продължение на над 20 години, както и за приноса ѝ към дейността и реализирането на целите на администрацията и държавната политика в средното образование. На церемонията присъства заместник-кметът на Русе Енчо Енчев.

Призът бе връчен от областния управител Анатоли Станев и началника на РУО – Русе д-р Росица Георгиева.

Постигнатите през годините от Вас резултати и методически насоки показват, че вървим в правилната посока за издигане на образованието като ценност“, обърна се към Елена Филипова заместник-кметът. Той ѝ пожела да продължава да поддържа високите стандарти в обучението по български език и литература с висок професионализъм и всеотдайност.

Елена Филипова благодари за отличието и сподели, че наградата олицетворява общия стремеж на РУО – Русе да върши своята работа съзнателно, отговорно и много дисциплинирано. Освен грамота, тя получи и 10 тома с произведения на патриарха на българската литература Иван Вазов.

На събитието присъстваха и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-ректорът на Русенския университет "Ангел Кънчев" проф. д-р инж. Пламен Даскалов, както и директори и учители от различни училища в Русе.

Елена Филипова завършва „Българска филология“ през 1984 г. в Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“. Била е дългогодишен преподавател в системата на средното и основното образование, като от 2000 г. е назначена за старши експерт по български език и литература в РУО - Русе. Активно работи по редица извънкласни дейности за насърчаване на грамотността сред младите. Изготвя и становища за магистърската програма „Съвременна българска история и образование“ на РУ „Ангел Кънчев“, както и за въвеждане на нов учебен план за специалността „Български език и история“ след 2015 г. Елена Филипова има и богат опит при подготовката на млади учители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Така
    Ксто гледам на снимката двете каки от РУО започвам да си мисля, че по-скоро тази институция е свинеугоителен комплекс, отколкото регионално управление на образованието. А за останалите с индивиди с пищни форми като Баничката и Ен$Чев е излишно да се коментира защото храненето е обилно, а работата почти никаква.
  • 1
    3
    Анонимен
    Изключително прости хора се награждават един друг. Да ви е честито !
  • 6
    2
    Георги
    Образованието ни е супер слабо, а вместо да се уволнява и д асе взимат крути мерки се раздават грамотички. Срамно!
  • 7
    1
    русенец
    Некадърният "чалгар" Толчо и жалката "путреотка" Роса! Еманация на "администрацията" в потъващия Русе! Жалко и тъжно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари