Екоактивисти блокираха Румен Радев вместо австрийския канцлер

1
Кортежът на президента Румен Радев е бил блокиран от екоактивисти по време на визитата му в Австрия преди дни
Кортежът на президента Румен Радев е бил блокиран от екоактивисти по време на визитата му в Австрия преди дни Снимка: БГНЕС

Кортежът на президента Румен Радев е бил блокиран от екоактивисти по време на визитата му в Австрия преди дни

Това става ясно от публикация на движение Letzte Generation в Twitter, съобщи БНТ.

Членовете на движението са блокирали пътя в град Гьотвайг на 24 юни, смятайки, че пречат на преминаването на австрийския канцлер Карл Нехамер. Българският президент беше на двудневно посещение в Австрия в този период.

"Изпращаме канцлера обратно в манастира. Трябва най-после да дойде на себе си. Няма начин да се заобиколи климатичната криза. Най-накрая поемете отговорност", е написала групата в Twitter.

Също с пост в Twitter говорителят на Нехамер Даниел Косак потвърди, че екоактивистите са блокирали движението на грешен конвой.

По време на визитата си в Австрия Румен Радев участва във Европейския форум "Вахау", чиято тема беше изграждане на устойчива, зелена и конкурентноспособна Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Форум Винету
    По света ги стряскат с димки, у нас ги отстраняват с пиратки в джанките
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари