Екипът на Областната администрация подпомогна кризисната трапезария на БЧК

0
В трапезарията, намираща се на улица „Гурко“ 10, се предоставят топла храна и напитки за повече от 40 нуждаещи се без доходи
В трапезарията, намираща се на улица „Гурко“ 10, се предоставят топла храна и напитки за повече от 40 нуждаещи се без доходи Снимка: Областна администрация - Русе

В трапезарията, намираща се на улица „Гурко“ 10, се предоставят топла храна и напитки за повече от 40 нуждаещи се без доходи

Плодове и пакетирани сладки получи кризисната трапезария на Българския червен кръст в Русе, която подпомага бездомни и скитащи лица. Хранителните продукти бяха осигурени от Областната администрация и съответно доставени от нейни служители, а инициативата бе подкрепена от областния управител Анатоли Станев.

„Надявам се по този начин да дарим усмивка и да направим празниците на тези хора, които са в наистина много тежко положение, поне малко по-поносими“, коментира Станев.

В трапезарията, намираща се на улица „Гурко“ 10, се предоставят топла храна и напитки за повече от 40 нуждаещи се без доходи. Хората, които посещават кризисния център, не са обхванати от други социални услуги, припомнят от БЧК. Това бе и водещата причина областният управител да избере през настоящата година да бъде подпомогната именно тази услуга, която съществува вече 11-а поредна година и не е прекъсвала своята дейност дори по време на Ковид-пандемията. По традиция всяка година екипът на администрацията посещава различни социални институции и съдейства за реализирането на разнообразни инициативи. Областният управител благодари на целия екип на БЧК и на директора на организацията в крайдунавския град Антоанета Ябанозова. „Високо оценявам дейността на всички вас и съм ви признателен за усилията, които полагате непрестанно в помощ на най-уязвимите“, заяви Станев.

Доставените храни включват близо 15 килограма банани, както и вафли, сухи пасти и бисквити. Те би трябвало да стигнат поне до края на следващата седмица. "Благодарни сме за това, което се прави за нас тук. Тук е мястото, където срещаме разбиране, а персоналът винаги ни подкрепя", споделиха дошлите в трапезарията.

Същевременно няма как да не бъде отбелязан и изключителният принос на административния директор на лечебни заведения „Медика“ и председател на Общинския съвет на БЧК - Русе Алисе Муртезова. Тази година тя е основният дарител, благодарение на когото се осигурява топла храна през целия период на работа на кризисната трапезария. Предвижда се тя да продължи да работи до края на идния февруари, а при необходимост и през месец март 2023-а. В кризисната трапезария всеки може да получи топли дрехи и чорапи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Браво!
    Така трябва, г-н Станев! Чудесен пример и не само по празници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари