Екип на ТВ7 взриви къща

0
Екип на ТВ7 взриви къща
Видео: TV7

TV7 проведе експеримент, който категорично отхвърля версията за взрив от газова бутилка в къщата в Севлиево.

На 9 март 11-годишният Анатоли от Севлиево загина при взрив в дома си. 15-годишната му сестра също пострада и беше откарана в "Пирогов". Пожарните органи обявиха, че вероятната причина за експлозията е теч на газ от туристически газов котлон.

Едноетажната постройка, в която са живели двете деца, обаче е напълно разрушена, което предизвика съмнение у местните хора в официалната версия. Те твърдят, че причина за инцидента е газифицирането на Севлиево, тъй като в момента по тази улица се извършват ВиК дейности и може да е засегната една от тръбите, по които тече газта.

TV7 реши да провери дали е възможно туристически газов котлон да предизвика взрив от такъв мащаб.

Кореспондентът ни във Великотърновска обалст Мартин Георгиев, който проследи трагичния инцидент, проведе експеримент в "Добро утро, България!" със съдействието на специалиста по взривове и пиротехника Светлозар Христов.

Те пресъздадоха условията на битов инцидент, като за целта използваха още по-голяма газова бутилка - 10-литрова, една от най-разпространените в бита на българина. Поставиха я в изоставена, рушаща се постройка и изпуснаха газта. След известен период от време я възпламениха.

Резултатът от експеримента доказа с категоричност, че щети от мащабите на тези в къщата на загиналото дете не може да бъдат причинени от обикновен туристически котлон.

Нещо повече, Светлозар Христов е категоричен, че бутилката трябва да се нагрява продължително време и на много висока температура, за да се взриви самата тя.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • до Хуилото
    Ко стана бе хуилко, що имаш толкоз минуси? Да не стане скоро ти да трябва да заминаваш, лумпен изкрейзъл.
  • Путин Хуйло
    Да, на мен ми ебаха майката, даже и мен самият ме ебаха и ми хареса страшно много. Най-хубавото беше, когато негрите от...
  • Путин Хуйло
    Я си ебавай майката, заминавай за Русия.Ай ми кажи имали ама имали поне един заминал за Русия.Да еба майката ти тъпа
  • чичомиткобрат
    Исках да напиша паразитират, само че autocorrect-а ме прецака.
  • чичомиркобрат
    И след санкциите, Китай и Русия ще просперират още повече, а америка и запафна европа ще обеднеят още повче. Много глупави са...