ЕК разреши издаването на сертификати след антигенен тест

0
Ще се признават със задна дата данните от антигенни изследвания, направени след 1 октомври миналата година
Ще се признават със задна дата данните от антигенни изследвания, направени след 1 октомври миналата година Снимка: БГНЕС / Архив

Досега това беше възможно само след PCR изследване

Европейската комисия съобщи, че от днес в ЕС става възможно издаването на COVID сертификати след извършване на антигенно изследване. С промяната ще бъде улеснено издаването на документи на хората, чието заразяване е установено само по този начин, пише БТА.

Комисията уточнява, че досега сертификати за заразени (и преболедували) се издаваха само при потвърждение на състоянието с PCR тест. Занапред данните от бързите антигенни изследвания ще бъдат приравнени с PCR, когато са направени в лаборатория и са от производител, включен в съответните списъци на ЕС, предава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Ще се признават със задна дата данните от антигенни изследвания, направени след 1 октомври миналата година. ЕК уточнява, че решението е свързано с оценката на учените и цели облекчаване на системата за изследвания, натоварена от повишения брой заразени заради разпространението на Омикрон. COVID сертификатите на ЕС са предназначени за пътувания в Общността и притежателите на валиден документ следва да не бъдат подлагани на допълнителни изисквания за преминаване на границите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Абе
    Джамбазки какво търпи не знам ама ако утре го изловят да слиза по гол гъз от гей оргия в Брюксел подобно на великия унгарски бранител на семейните ценности няма да се учудя АМА ГРАМ!
  • 2
    2
    Mmm,da
    Той и Джамбазки едва ги търпи, ама като дават евраци...трябваше и среден пръст да им покаже. Нещо млъкнаха те за него, още гледат филмчето и си мечтаят за фюрера и дучето.
  • 4
    1
    Нормален
    До педерас'ите и лесбийките (щото нормални там не виждам!) от €врогейската комисия: заврете си тестовете, сертификатите, ковида и измислената пЛандемия в задниците! Със сигурност ще ви хареса!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари