ЕК ни плаши със съд заради калкулирането на такса смет

0
От Комисията посочват, че такса смет у нас продължава да се смята според имота, а не на принципа “замърсителят плаща”, тоест според това кой колко боклук изхвърля
От Комисията посочват, че такса смет у нас продължава да се смята според имота, а не на принципа “замърсителят плаща”, тоест според това кой колко боклук изхвърля Снимка: Община Русе

От Комисията посочват, че такса смет у нас продължава да се смята според имота, а не на принципа “замърсителят плаща”, тоест според това кой колко боклук изхвърля

Европейската комисия ни плаши със съд във връзка с неприлагане на принципите в директивата за отпадъците, става ясно от съобщение от Брюксел, изпратено в петък, пише вестник "24 часа".

От ЕК посочват, че такса смет у нас продължава да се смята според имота, а не на принципа “замърсителят плаща”, тоест според това кой колко боклук изхвърля.

В уведомителното си писмо от Брюксел припомнят, че България е поела ангажимент да промени законодателството си през 2015 г., но продължава да го отлага всяка година.

Поради това ни дават два месеца, в които правителството да отговори на поставените въпроси. Ако обясненията не са задоволителни, срещу България може да започне следващата фаза от наказателната процедура - изпращане на мотивирано становище и завеждане на дело.

Това не е единствената наказателна процедура към нас. Брюксел ни изпраща мотивирано становище относно прилагането на европейската заповед за арест и правилата за достъпност на продуктите и услугите на хората с увреждания.

Продължават и процедурите в сектор “Транспорт”, както и по отношение на издаването на лични карти и документи за пребиваване на граждани от ЕС и картите за пребиваване на членове на семейството, които не са граждани на съюза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    Хаха
    Ми бегай бе дъртак, Русия те очаква с отворени обятия, а тук няма да липсваш.
  • -4
    2
    Съд, викате?
    Бърже „бягайте крачета“ от говняният им €вропедерастки съюз! Там, ако щат водомер на пикнята и кантар на лайната си да слагат!
  • 3
    1
    Егina
    Браво, най после правда !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари