Едва 8 общински съветници в Русе дариха заплатата си за пострадалите в Турция

0
Събраната сума е близо 5500 лева
Събраната сума е близо 5500 лева Снимка: Общински съвет - Русе / архив

Събраната сума е близо 5500 лева

Осем общински съветници в Русе дариха заплатата си в помощ на пострадалите при земетресението в Турция и Сирия. Те успяха да съберат 5425.16 лева.

Това става ясно от отговор на Община Русе до Арена Медиа.

На сесията през февруари съпредседателят на групата на СДС Станимир Станчев направи предложение за дарението към всички негови колеги. Бе внесена и урна, в която при отварянето са били преброени 70 лева.

Всички осем общински съветници са декларирали изрично, че даряват цялата си заплата за благородната кауза. В отговора се посочва още, че никой друг не е пожелал да подаде декларация за удържане на възнаграждение от участие в комисии и в сесията на 16 февруари 2023 година.

Събраните суми са преведени по сметка в предоставената от него декларация. Шестима са предпочели ОС на БЧК в Русе, един по сметка на посолството на Турция и един по целевата сметка на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    до №4
    Всъщност озлобеният си ти. Първият коментирал се изказва в стил: "Хайде първо да си оправим нашата кочина и после да помагаме на другите" - на мен ми звучи разумно. Що се отнася до укранците - "Всеки народ си заслужава управниците", нито сме им организирали "Евромайдана", нито сформирали паравоенните организации („Десен сектор“, „Донбас“, „Азов“, „Шахтьорск“) още през 2013-та година, нито сме им назначили Зеленски за президент, но очевидно и ние ще плащаме част от сметката. Затова съм съгласен и с двама ви - нека да си оправим първо кочината, преди да си изберем българският Зеленски, защото няма да има значение после дали Ханс от германия ще плаща част от нашата глупост (сметка).
  • 5
    5
    Русенец
    Аз ли не мога да смятам или вие не можете да пишете? Как така заплатите на 8 общинари ще са общо 5425 лв, като всички знаем, колко си ги направиха, баш в най-голямата криза? Пишете, че са отръскали стинките от старите панталони и каквото е паднало.
  • -3
    4
    До първия озлобен комплексар
    Мале, ама явно си много озлобен комплексар. Тези 1200 лева са ти голям трън в задника. Добре тогава, дай да направим следното Ще ти давам всеки месец по 1205 лева - даже пет лева отгоре, но при условие - - да ти разруша жилището, да убия поне един човек от семейството ти - мъж, брат, жена, сестра, дете, родител - да разруша училището на децата ти - да разруша града ти /то не че нашите улици са по-добре в момента от тези на родните градове на бежанците/ -да се намираш в непозната държава обграден с озлобени комплексари като теб А това не проумяхте, че тези пари не се дават на ръка на бежанец Така и не разбрахте, че вече бежанците не са по хотели. Но важното е друго - злобата. Тази злоба, така характерна за българиня, че ще го погуби. и така има ли сделка??
  • 8
    3
    Нафарфорийй
    Глупости на търкалета - идват общински избори и трябва да се похвалят с благотворителност. Истинската благотворителност е от сърце , а не защото някой го е засърбяло да си прави кампания от сега.
  • 8
    2
    Пешо
    Че те да не са там за да даряват, то на тях трябва да им дават, че им е малко, гладни са, ако имаше как и кутията с даренията щяха да приберат боклуците.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари