Един от най-опасните рецидивисти е избягал от затвора

0
Вторият избягал затворник е убиец
Вторият избягал затворник е убиец Снимка: БГНЕС / Архив

Двама лишени от свобода са извършили въоръжено нападение над служители от Софийския затвор и избягали, съобщиха от Министерството на правосъдието.  

Това е станало днес в 15:45 ч. В момента се извършват необходимите процесуално-следствени действия и издирвателни мероприятия.

От прокуратурата съобщиха, че избягалите затворници са рецидивистът Радослав Колев, осъден на 26 години за убийство, и Владимир Пелов Стефанов, също рецидивист, осъден на 30 години за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

За бягството на затворниците е образувано досъдебно производство, като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в Затвора София

По първоначални данни бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса  на Софийския затвор.  

На място в затвора са изпратени двама прокурори от СГП, като действията по разследването се извършват от СДВР. Координират се действия с МВР за издирване на бегълците, допълват от прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари