„Джулай морнинг” с голям рок концерт на брега на Дунав

0
Община Белене организира посрещане на първото юлско утро
Община Белене организира посрещане на първото юлско утро

Община Белене организира посрещане на първото юлско утро с голям рок концерт на брега на река Дунав, съобщиха организаторите.

Програмата ще започне в съботния ден - 30 юни, от 21.00 часа, и ще продължи до сутринта. Ангажирани са за участие рок групите "Бандата на Пецата", "ПО-РОК" и "Soda acoustic". 

Общината е поканила всички, които желаят да посрещнат юлското утро с музика, да се присъединят към празника, който ще бъде в парка пред Посетителския център на Природен парк "Персина".

Това събитие е кулминацията на Третото издание на Фестивала на река Дунав, организиран от община Белене, поясни кметът на Белене Милен Дулев. По думите му проявите са посветени на Международния ден на река Дунав - 29 юни, като своеобразна благодарност на хората от Белене към голямата река. В първия фестивален ден - петък, ще има веселие за децата и велопоход до рибарското селище в местността "Лимана". 

През втория ден - събота, любителите на риболова ще могат да изпробват късмета си в състезание по улов на риба. Предвижда се също кулинарно състезание "Беленска трапеза" и концерт.

Част от събитията във фестивалната програма се подготвят с финансова подкрепа по проект LENA на Програма за Транснационално сътрудничество "Дунав" (Interreg Danube Transnational Programme), посочи кметът на Белене Милен Дулев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари