Джо Байдън с нов гаф: Обърка Ангела Меркел с Хелмут Кол

0
По-рано тази седмица Байдън обърка и френския президент Еманюел Макрон с покойния Франсоа Митеран
По-рано тази седмица Байдън обърка и френския президент Еманюел Макрон с покойния Франсоа Митеран Снимка: БГНЕС

По-рано тази седмица Байдън обърка и френския президент Еманюел Макрон с покойния Франсоа Митеран

Президентът на САЩ Джо Байдън снощи се обърка и каза, че негов разговор с бившата германска канцлерка Ангела Меркел през 2021 г. е бил с покойния канцлер Хелмут Кол, който почина през 2017 г., предаде Ройтерс. Това е втората подобна грешка на американския президент тази седмица, предава БТА.

На прием в Ню Йорк за набиране на средства за предизборната му кампания 81-годишният Байдън обърка история, която е основна част от стандартната му предизборна реч и заяви, че на среща на високо равнище на Г-7 през 2021 г. е разговарял с Кол вместо с Меркел, която бе на власт по това време.

"Когато бях избран за президент, отидох на среща на Г-7 със седемте държавни глави от Европа и Великобритания. Седнах и казах: "Е, Америка се върна". И президентът на Франция ме погледна и попита: "Докога?". Никога не бях мислил за това по този начин", каза Байдън.

"След това Хелмут Кол от Германия ме погледна и каза: "Какво бихте казали, господин президент, ако утре сутрин отворите вестник "Лондон таймс" и научите, че 1000 души са разбили вратите на британския парламент и са убили хора на влизане", добави американският президент.

Белият дом към момента не е отговорил на запитване за коментар, отбелязва Ройтерс.

По-рано тази седмица Байдън обърка и френския президент Еманюел Макрон с покойния Франсоа Митеран, който бе на власт от 1981 г. до 1995 г. и почина през 1996 г.

Седемдесет и седем годишният Тръмп също е правил подобни грешки. Неотдавна той обърка съперничката си в републиканските първични избори Ники Хейли с Нанси Пелоси - бивша председателка на Камарата на представителите от Демократическата партия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    As
    Дърти кукове и двамата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари