Джо Байдън номинира жена за командир на Военноморския флот на САЩ

0
Ако номинацията на Лиза Франкети бъде утвърдена, тя ще бъде първата жена на подобен пост
Ако номинацията на Лиза Франкети бъде утвърдена, тя ще бъде първата жена на подобен пост Снимка: Министерство на отбраната на САЩ

Ако номинацията на Лиза Франкети бъде утвърдена, тя ще бъде първата жена на подобен пост

Президентът на САЩ Джо Байдън е избрал адмирал Лиза Франкети за ръководител на американските военноморски сили, предадоха Асошиейтед прес, Ройтерс и БТА, като се позоваха на високопоставен служител на администрацията на президента. Ако номинацията на Франкети бъде утвърдена, тя ще бъде първата жена на подобен пост. Засега новината не е съобщена официално от администрацията на президента.

Решението на Байдън да избере Франкети, която е адмирал с богат опит в командването и ръководството във военноморските сили, е обаче в противоречие с препоръката на ръководителя на Пентагона по въпроса, казва запознатият източник. Но пък Франкети е възможно най-добрият избор за поста. Тя е настоящ заместник-началник на операциите на военноморските сили и ще бъде първата жена член на Обединения комитет на началник-щабовете на американските въоръжени сили.

Министърът на отбраната Лойд Остин препоръча на Байдън да избере на поста адмирал Самюъл Папаро, настоящ командващ на Тихоокеанския флот на военноморските сили. Но вместо това Байдън е предпочел да номинира Папаро за ръководител на Индо-тихоокеанското командване на САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    охааа..ихаа
    значи всеки път като й тече кръв или ще има война някъде или ще има уволнени мъже
  • 5
    1
    джони
    И тия копат дъното.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари