Джо Байдън: Ако Израел не съществуваше, ние щяхме да го създадем

2
Президентът на САЩ говори на пресконференция, организирана след посещението му в Израел
Президентът на САЩ говори на пресконференция, организирана след посещението му в Израел Снимка: Джо Байдън / Facebook

Президентът на САЩ говори на пресконференция, организирана след посещението му в Израел

Той заяви, че държавата Израел е създадена като сигурна страна за еврейския народ: "Тя е създадена с тази цел, ако Израел не съществуваше, щеше да се наложи да го създадем".

Заявявайки, че Израел трябва да бъде безопасно място за евреите, Байдън каза: "Обещавам ви, че ще направим всичко възможно това да се случи."

Байдън припомни, че преди 75 години, 11 минути след основаването на Израел, президентът на САЩ Хари Труман е първият лидер, признал Израел, и заяви: "Тогава показахме, че сме на тяхна страна, и ще го покажем и сега".

Той заяви, че САЩ и Израел не са само нации, измервани с мощта си, а нации и държави, които предоставят мощ, предаде Анадолската агенция.

Байдън каза още: "Ние сме за идеята израелският и палестинският народ да могат да живеят заедно в условия на достойнство. За да постигнем това, трябва да продължим да работим за постигане на решение за две държави, за да могат те да живеят заедно със своите съседи. Това е моята цел, това е моята задача."

Байдън заяви, че военноморските сили на САЩ са изпратени в региона, за да осигурят сигурността в източната част на Средиземно море, и преместват други военни активи на страната му в региона, "за да възпрат по-нататъшната агресия срещу Израел и да предотвратят разпространението на този конфликт".

"Светът научава, че Израел е по-силен от всякога", заяви Байдън, сравнявайки атаките от 7 октомври с тези от 11 септември: "За страна с размерите на Израел това е равносилно на 15 атаки от 11 септември."

Байдън заяви, че Хамас, която според него не представлява огромното мнозинство от палестинците, "използва невинни семейства в Газа като жив щит".

Твърдейки, че Хамас е разположил своите командни центрове, оръжия и комуникационни тунели в жилищни квартали, Байдън каза: "Дълбоко скърбя за семействата на убитите и ранените в тази трагедия. Хората в Газа се нуждаят от храна, вода, лекарства и подслон." Обявявайки, че САЩ ще предоставят хуманитарна помощ в размер на 100 млн. долара, която ще бъде използвана както в Газа, така и на Западния бряг, Байдън заяви: "В момента се очаква да бъдат предоставени 100 млн: Тези пари ще помогнат на повече от 1 милион палестинци, разселени от конфликта, включително за спешните нужди в Газа."

Байдън заяви, че те работят "в тясно сътрудничество" с египетското правителство, Организацията на обединените нации (ООН) и нейните клонове, както и с други партньори в региона, за да позволят на помощта да премине границата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Българин
    Ах, колко жалко е да си тъп рушлямски антибълтарски трол! Да отричаш Родината и Будителите й, само за да ръсиш фалшива тероруZZплямска пропаганда за жълтите копейки на Мутрофанката! Господ ще ви съди, предатели гнусни! АМИН!!!
  • 0
    8
    до 5
    Това, че си тъп болшевик не ме прави червен. Те това не си в състояние да го разбереш, обясних защо.:)
  • -1
    7
    до 5
    Канети никога не е бил български гражданин. Да, роден е в Русе. За друго става дума, опитай се да мислиш по темата. Иначе и Пенчо Славейков е бил номиниран, макар и не за точни науки, но е починал и поради това не е получил наградата. Има и още един, който я е получил, роден е в България и не е българин. Сещаш ли се кой е?!:)
  • -1
    6
    до 3
    Не знам дали знаеш, ама в математиката се употребяват арабски, а не еврейски цифри. Друг е въпроса, че арабите са създали и самата математика, както и още много други точни науки. Бе ти да имаш представа защо този велик народ го гонят отвсякъде? Защо евреите и мангалите не могат да се интегрират сред нормалните хора? Явно е дошло времето да ги разкарат от земите на Палестина, които им бяха подарени от ООН, чиито резолюции така и никога не зачетоха. Надменни хора, май за нещо повече от човеци се имат.
  • 2
    5
    До тъпия червен трол 4
    Не само България, а Русе има: Елиас Канети (на немски: Elias Canetti) е немскоезичен писател (белетрист, есеист, драматург), роден в Русе, България от сефарадско-еврейски произход. Получава Нобелова награда за литература (като австрийски писател) през 1981 г. Да мрете в адски мъки и болки, безродни кумуняги гнусни! АМИН!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари