Доналд Тръмп: Джо Байдън може да доведе света до ядрен конфликт

2
Всичко може да завърши с Трета световна война, каза бившият американски президент
Всичко може да завърши с Трета световна война, каза бившият американски президент Снимка: Facebook

Всичко може да завърши с Трета световна война, каза бившият американски президент

Израел трябва да популяризира по-добре позицията си в общественото пространство, защото сега еврейската държава губи в това отношение в сравнение с палестинското радикално движение Хамас. Това каза бившият президент на САЩ Доналд Тръмп в интервю за Univision.

„Тази криза не е лесна за справяне. Вижте демонстрациите в САЩ – 50 хиляди и 100 хиляди души излизат и казват: „Ние сме на страната на палестинците“. И каква е голямата работа? Мисля, че Израел има нужда да работят върху връзките с обществеността, защото, честно казано, другата страна на палестинско-израелския конфликт ги бие на този фронт“, добави още Тръмп, цитиран от вестник „Труд“.

Според Тръмп е изненадващо, че Израел не е знаел за предстоящата атака на „Хамас”, но основният въпрос, подчерта политикът, е какъв ще бъде изходът от конфликта.

"Не мисля, че администрацията на Байдън ще успее да го завърши. Мисля, че предвид ситуацията в Украйна може да свърши много зле. Президентът на САЩ Джо Байдън може чрез своите действия да доведе света до трета световна война и ядрен конфликт. Свършихме малко работа и сега всичко е ужасно. Ще се окажем в световна война. Имаме некомпетентен лидер в Съединените щати. Той не може да слезе от сцената, да намери стълба, не може да каже две изречения. Той не може да говори. И този човек трябва да се справя с руския президент Владимир Путин, китайския президент Си Дзинпин и всички тези хора, които вероятно не биха казали, че ни харесват", каза Тръмп .

„Всичко може да завърши с Трета световна война. Когато чуя какво казват за околната среда, че след 300 години нивото на водата в океаните ще се повиши с една стотна от инча, а това се предполага, че заплаха. Заплахата не е глобалното затопляне, а ядреното затопляне“, добави Тръмп.

Бившият президент каза, че ако беше начело на страната, "две седмици" след президентските избори щеше да постигне споразумение с Иран, за който се твърди, че е свързан с Хамас, и щеше да предотврати нападение от екстремисти върху еврейската държава. Тръмп каза, че при него Иран не би получил средства, за които се твърди, че биха могли да бъдат използвани за спонсориране на близкоизточни терористични групи. „Щяхме да сключим сделка с Иран. Техеран беше в упадък, казвам с уважение, но беше в упадък, когато бях президент“, каза Тръмп, добавяйки, че по време на неговото президентство от 2017 до 2021 г. Съединените щати и Иран „ Разбирахме се добре“.

"Те ни уважаваха и аз ги уважавах. Но планирах да сключа споразумение с тях: никакви ядрени оръжия", обясни тръмп. Според него ядрените оръжия са „най-голямата заплаха в света“.

По-рано в колонка за списание Newsweek Тръмп изрази мнение, че слабостта на президента на САЩ Джо Байдън и политиката му в Близкия изток са довели до засилване на позициите на Иран и Хамас в региона. Според него по време на президентството на Байдън Иран е спечелил повече от 80 милиарда долара от износ на петрол и използва тези средства за „финансиране на терористична мрежа по света“. Тръмп, който възнамерява да се състезава за най-високия пост в правителството на САЩ през 2024 г., отбеляза, че ако се върне в Белия дом, Вашингтон ще „подкрепи Израел на 100%“ и ще подкрепи еврейската държава в „поражението, ликвидацията и пълното унищожение“ на Хамас. Републиканецът каза още, че под негово ръководство Съединените щати ще спрат да финансират Агенцията на ООН за подпомагане и работа на палестинските бежанци в Близкия изток, която според него "подхранва конфликта от десетилетия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ...
    Натам ни и води сащ. Тръмп е много прав.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари