Джип и ТИР се сблъскаха на магистрала "Тракия"

0

Семейство с дете е пътувало в джипа „Инфинити“, който се обърна преди час автомагистрала „Тракия“. Те отивали на почивка, а зад волана на автомобила бил съпругът. Джипът се е движел със 140 километра. Инцидентът е станал на 141-ви километър на магистралата.

„Изпреварвахме, когато тирът изведнъж се отклони от средна в лява лента и ни удари“ разказа за TNS.bg съпругата на шофьора Мариета.

"Инфинити"-то излетяло настрани и започнало да се търкаля. За щастие всички били с колани, въздушните възглавници на колата са се отворили и пътниците в нея са останали невредими. „Много сме уплашени. Извадихме голям късмет“, каза Мариета.

Тя и съругът й предполагат, че шофьорът на турския тир е заспал и е загубил контрол над автомобила. При сблъсъка ТИР-ът също се е обърнал. „Когато турският шофьор излезе от кабината беше с огромни кървясали очи“, разказа изплашената жена.

Част от автомобилите, които се движели след тях, спрели да им окажат помощ. Междувременно се образувало задръстване. Друг турски тир, който се опитал да се промъкне през блокадата, е причината магистралата да стане непроходима.   

Преди минути полицията затвори матистралата при 131-ви километър. 

Трафикът се пренасочва при Войводиново по път II-56 Войдиново - Раковски - Брезово и и  след това по път III-666 Брезово - Плодовитово. Шофьорите могат да използват и стария път I-8 Пловдив - Поповица - път II-66 - Чирпан, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Източник: TNS.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари