Джигит дрифти до училище „Христо Ботев“ в Русе

0
Зачестяват случаи на опасно шофиране в крайдунавския град
Зачестяват случаи на опасно шофиране в крайдунавския град Видео: NOVA

Зачестяват случаи на опасно шофиране в крайдунавския град

Зачестяват случаите на опасното и неразрешено шофиране, наречено дрифт, в градски условия. Клип с рисково въртящ се автомобил в Русе стана популярен в социалните мрежи. Ситуацията е от пл. „Батенберг”, до който се намират Регионалният исторически музей, гимназия „Христо Ботев”, Регионалната библиотека и детска градина.

Дрифтърът е преминал през най-малко две пешеходни пътеки. „Този вид движение крие много опасности. Възможно е автомобилът да се насочи към останалите участници в движението – към пешеходци. Намираме се в централната част на града, а библиотеката е притегателен център за деца през цялата година”, обясни автомобилният експерт със специалност „Транспортна техника и технологии” Свилен Костадинов.

Рискове за шофьора при дрифтиране също има. „Те са големи – за претърпяване на ПТП, а за автомобила – ускорено износване на цялото задвижване, плюс гумите. Пътната инфраструктура също бива засегната заради буксуването на гумите”, каза още Костадинов.

Тъй като днес в Русе се провежда празникът на Пожарната, а и поради факта, че пътните полицаи се подготвят за първия учебен ден, от КАТ не изпратиха свой представител да коментира случая пред NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    14
    01
    Тотално усещане за безнаказаност, в града нали има едни с бяла кола от общинска полиция, те къде са или пак дебнем някой нещастник паркирал неправилно за да отчетем дейност.
  • 4
    13
    До 221
    А къде бяхте живущите че не излязохте с по два три камъка да се разправите с изрода? В разкопките на ВИК камъни всякакви и под ръка навсякъде.
  • 5
    12
    От Русе
    За лично нося една две стари свещи в джоба и поне на пет коли на пешеходни пътеки им пукнах стъклата. Никаква полиция разправа на място, и ако знаете къде си паркира талигата режете гумите и винтилите, за стъклата със стари свещи изпитан метод. От телевизии полза няма.
  • 5
    11
    Една проста
    Ами, защо си плащаме данъците?! Къде отиват нашите пари?! Къде отиват нашите пари?! Я, да потърсим отговор на този въпрос!! На ход е Община Русе!! Кмете, кажи?!
  • 3
    10
    Айде бе
    Сега ли се сетихте за опасно шофиране. Тук се говори 10 години за нещастници каращи като бясни всяка вечер а и през деня ,а вие сега решихте , че са зачестили случаите . Браво достигнали сте до крайния извод нещастници бледи]
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари