Джетове и огнено шоу на Дунава

2
За първи път джет ски състезание на река Дунав ще се проведе този уикенд в Никопол
За първи път джет ски състезание на река Дунав ще се проведе този уикенд в Никопол

За първи път джет ски състезание на река Дунав ще се проведе този уикенд в Никопол

Специално подготвения градски плаж ще предостави отлични условия на състезателите от България, Гърция и Румъния.

Над 30 участника ще стартират в третия кръг от Националния Джет Ски шампионат.

Организатори са Община Никопол и Българската водомоторна федерация, които са подготвили зрелищен уикенд (7-8 август ) на плажа в Никопол. Кметът на Община Никопол Ивелин Савов е познат с уменията си в моторните спортове. Той се справя отлично с управлението на ATV и джет и ще се включи в състезанието с джет в категорията на серийните машини. Неговата цел и мечта е да направи Никопол център на екстремните спортове по суша и вода.

При децата отново ще ни радва 13 годишната Мари Петрова, която вече стартира в класа на жените, а двукратния републикански шампион Антон Горещилов (14 г) ще се пусне и в мъжките класове.. При най-мощните джетове . водата ще „ври и кипи“ при стартовете на Марио Михалев- многократен джет ски шампион и претендентите Стоян Топалов, Мартин Димов и Огнян Георгиев.

По време на състезанието ще има и много водни атракции, слалом с джетове и акробатничи изпълнения с джет от Европейския Шампион Дени Делиман от Румъния. Атракция ще бъдат и изпълненията с Флайборд от нашия представител в световния шампионат Атанас Михайлов.

Кулминацията на водната скоростна феерия под и над вода ще се проведе в съботния ден, в тъмните часове, след 19 ч., когато река Дунав ще бъде озарена от светлинно шоу и рок концерт. Финалните серии са в неделя от 10:00 ч, а награждаването от 13:00 ч, на градския плаж в Никопол, а стартовете са в събота 7 август от 10 час. Повече информация можете да намерите във Фейсбук страницата ни Jet Ski Bulgaria и в събитието Nikopol Jet Ski Cup 2021.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук