Дядото на министър Лорер е живял в Русе

0

Даниел Лорер се запозна с иновативните проекти и идеи, които библиотеката в крайдунавския град реализира

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер беше днес в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Тук, по инициатива на Министерство на иновациите и растежа, се проведе конференция „Иновации и растеж: Русе“, организирана от Русенската търговско-индустриална камара, в която беше представена най-важната информация относно възможностите за подкрепа и финансиране на бизнеса в рамките на новосъздаденото министерство, съобщиха от култураната институция.

Министър Лорер се запозна и с иновативните проекти и идеи, които библиотеката реализира. Дядото на министъра Ели Лорер е живял в Русе, завършил машинно инженерство в Румъния, бил е директор на завод за металорежещи машини в дунавския град. Във фонда на русенската библиотеката има учебници по машиностроене, в които той е съавтор и научна книга в негов превод от румънски език. Библиотеката съхранява и творби на бабата на Даниел Лорер – проф. Хени Лорер. Министърът на икономиката беше толкова приятно изненадан и впечатлен от този факт, а и от посрещането в библиотеката, че написа в книгата за впечатления на културния институт: „Скъпа русенска библиотека, изглеждате прекрасно дори в този дигитален век! Благодаря за топлото посрещане и за топлата мисъл да откриете книгите на моя русенски дядо! До нови срещи“.

Даниел Лорер получи като подарък два каталога от конкурсите на библиотеката за екслибрис – за изобретенията и за влаковете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    oooh
    И този ли е евреин, бе ?! Не знаех ! Ужас !
  • 4
    1
    çifut
    Местя го в другия крачол. И за младия и дъртия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари