Двойно повече от допустимото са дните с мръсен въздух в Русе

5
За 2022 година са регистрирани общо 67 дни с превишения на нивото на фини прахови частици при изискване от максимум 35 дни годишно
За 2022 година са регистрирани общо 67 дни с превишения на нивото на фини прахови частици при изискване от максимум 35 дни годишно Снимка: БГНЕС

За 2022 година са регистрирани общо 67 дни с превишения на нивото на фини прахови частици при изискване от максимум 35 дни годишно

Три превишения на нормата за фини прахови частици са регистрирани през декември 2022 година в Русе.

Това съобщават от регионалната екоинспекция, цитирани от БНР. Причина за отклоненията са използването на твърди горива за отопление в битовия сектор и неблагоприятните климатични условия в края на месеца – високо атмосферно налягане, безветрие и наличие на мъгла.

Нивата на останалите атмосферни замърсители се запазват трайно ниски.

За изминалата година са регистрирани общо 67 дни с превишения на нивото на фини прахови частици при изискване от максимум 35 дни годишно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Отговор на 4
    По документи вероятно има филтри, но реално #кой знае? ТЕЦ Димитровград е собственост също на Ковачки. Миналата година при проверка се оказа, че има филтри само по документи, в действителност се оказа, че тези обявени по документи не са реални, а нещо за парлама, т.е. няма филтри. А и Ковачки определено няма репутация на почтен бизнесмен и човек. Изводите оставям на теб.
  • 2
    4
    до 3
    Хубаво де, нали има филтри, или няма ? Кое е вярното ?
  • 9
    3
    Въпрос
    Защо не се проверява ТЕЦ Русе,на Ковачки? Черните сгради и булеварди Тутракан и България,в района, са видимо доказателство, че големия източник на фини прахови частици е там.
  • 6
    2
    еколози
    Замърсителите на въздуха се знаят - химически предприятия и подобни. И това е от 50+ години. И какво от това ? Някой някога нещо да е направил ???
  • -3
    1
    Гг
    Хайдеее. Кокорчо да затваря теца
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари