Две областни комисии ще заседават днес

0
Първата ще ни запознае каква е ситуацията с африканската чума и птичия грип в Русенско
Първата ще ни запознае каква е ситуацията с африканската чума и птичия грип в Русенско Снимка: архив

Две областни междуведомствени комисии се събират днес.

От 11.00 ч. в зала „Свети Георги“ ще се проведе заседание на епизоотичната комисия. То ще бъде водено от заместник областния управител Свилен Иванов и на него ще бъде представена актуалната епизоотична обстановка по отношение на заболяванията африканска чума по свините и инфлуенца по птиците. Присъстващите ще бъдат запознати и с план за контрол и предотвратяване разпространението на африканската чума за периода до 2023 година. Към момента няма регистрирани случаи нито на инфлуенца по птиците, нито на африканска чума по свинете на територията на област Русе.

От 14.00 ч. ще се състои заседание на комисията по военни паметници, което ще бъде водено от другия заместник областен управител Валентин Колев. Тогава ще бъде представена информация за възстановените и изградени военни паметници в региона от 2017 година насам. Присъстващите ще бъдат запознати и с предложения за изграждане на нови и реставриране на стари такива паметници, като за целта ще бъде гласувано решение.

Припомняме, че благодарение на съвместните усилия на институциите на местно, регионално и национално ниво беше осигурено финансиране за възстановяване и изграждане на 13 военни паметника в Русенско.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари