Две деца останаха без майка, защото Ивелина "изтеглила късата клечка"

7
Докторите не са показали никаква емоция или съпричастност
Докторите не са показали никаква емоция или съпричастност

Докторите не са показали никаква емоция или съпричастност

Окръжна прокуратура - Русе се самосезира по публикации в медиите за смърт на родилка на 24.05.2023 г. в УМБАЛ – Канев.

Ще бъдат разпитани всички лица, имащи отношение към случая. Ще се изиска цялата документация от лечебното заведение и ще се назначи експертиза за установяване на причините за настъпване на смъртта на 29-годишната Ивелина Маринова, посочват още от обвинението. Разследването по случая ще бъде възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура - Русе.

След смъртта на 29-годишната родилка в Русе, за която съобщихме вчера, избухна протест. Ивелина Маринова почина часове след раждането на второто си дете в болница "Канев" в АГ-комплекса.

Семейството и приятелите на починалата се събраха пред болницата. Те твърдят, че медицинският персонал не обръщал внимание на оплакванията на Ивелина, че не се чувства добре, което довело до трагичния изход.

По медицинско заключение причината за смъртта е белодробна емболия.

„Това ми го казаха, когато бях до трупа ѝ. Всички се бяха събрали като аптекарски шишета и се бяха наговорили. Тя е починала в 6:58 часа, а те ми се обадиха в 8:00 часа Казаха, че сме изтеглили късата клечка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го съвсем нормално, без никакви притеснения”, разказва съпругът на Ивелина, Мартин Симеонов.

"Все още не са ми предоставили документ от аутопсията. Казах - как сте взели такова решение, след като нямам документ от аутопсията", заяви мъжът.

Роднините представиха чатове от интензивното отделение, където Ивелина била настанена след операцията секцио.

Изречените думи в последните часове в чата отразяват сестрата на Ивелина, Искрена Симеонова: "Аз казвам - много ме боли, много ме боли", а тя отговаря: "Разбрахме, момиче, млъкни вече, ще загубиш матката си".

"Много хора са възмутени, това е ужасно и отвратително, че животът е отнет насила, а децата трябва да израстват без майка, а този млад мъж на 25 години да остане вдовец", каза близък до семейството, Елица Димитрова.

Близките търсят отговори от болницата.

"Имаме доказателства, че вашите служители спят, когато родилката има ужасни болки, а в момента вашата служителка хърка", разказа свекърът на Ивелина.

"В момента се провежда вътрешна проверка по случая, очаква се експертна проверка от медицинския одит, на който ще бъде представена цялата документация. Ние не желаем да скриваме нищо, близките искаха да бъде освободено тялото, ние искахме да има аутопсия", заяви директорът на УМБАЛ "Канев" в Русе, Иван Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    Иван
    Тези са цигани и явно неграмотни,и са ги зарязали!Така е,жалко за момичето!Сьд за всички,целия екип,акушерки, директор....
  • 3
    11
    интересно
    защо си мислите, че лекарите са господ?!? а вие сигурно сте виртуози в професиите си?!? Йоан 8:7: „Но като продължаваха да Го питат, Той се изправи и им каза: Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък по нея.“
  • -1
    10
    Ванко Царя
    Аз викам да затворите всички болници, а всички тукдето хейтят да ходят у Румънията да се лекуват...ако ли не ...можр да си понаебете путката майна.Мир на праха и на девойката.
  • -5
    9
    колю
    Като изтеглиш късата клечка така става.
  • -7
    8
    Много
    През отделенията минават хора всякакви. Лекари, сестри,санитарни са се нагледали на едни "български граждани", които смятат, че към тях трябва да има специално отношение. Мисля, че сестрите са решили, че това е поредната такава и не са разбрали, че положението е такова, че изисква спешни мерки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари