Двамата български студенти от Ухан кацнаха в София

0
Сънародниците ни ще останат под карантина във ВМА
Сънародниците ни ще останат под карантина във ВМА Снимка: Министерство на здравеопазването

Предстои да бъдат откарани във ВМА, където да им бъдат направени изследвания за наличието на коронавирус

Двамата български студенти, които се прибират от китайския град Ухан, кацнаха успешно на летище „Враждебна“, съобщиха от МВнР.

Те излетяха по-рано от Франция с военно-транспортния самолет „Спартан“ и бяха придружени по време на полета от екип на Военно-медицинска академия.

Сънародниците ни ще останат под карантина във ВМА. Предстои да бъдат транспортирани до ВМА с линейки, където ще им направят изследвания за наличието на коронавирус и ще останат под карантина в болницата две седмици.

Днес следобед българите пристигнаха от Ухан в град Истр, Франция, на борда на френски самолет, с който в рамките на общоевропейска операция от Ухан бяха изведени 251 души от различни националности.

Министерството на външните работи чрез посолствата ни в Пекин и Париж, както и Генералното ни консулство в Шанхай, съдейства за заминаването на българските граждани от Китай и за успешното им пристигане в България.

Общоевропейската операция по улесняване на чуждестранни граждани, включително и българските, да напуснат Ухан бе организирана от Франция в сътрудничество с властите на Китай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари