Двама загинаха и над 400 жилища изгоряха при пожар в Чили

0
Властите в град Виня дел Мар обявиха извънредно положение
Властите в град Виня дел Мар обявиха извънредно положение Снимка: БГНЕС

Властите в град Виня дел Мар обявиха извънредно положение

Най-малко двама души загинаха и на 400 жилища бяха нанесени щети или бяха унищожени при пожар в чилийския град Виня дел Мар, в който властите обявиха извънредно положение, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Около 200 жилища горят", съобщи първоначално ръководителят на градската пожарна служба Патрисио Брито, преди да съобщи, че броят на засегнатите жилища е достигнал 400 и че има двама загинали при пожара.

"Президентът на републиката (Габриел Борич) обяви извънредно положение" в региона Валпараисо, в който се намира Виня дел Мар, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Мануел Монсалве.

Националната служба за справяне с извънредните ситуации обяви червен код за за Виня дел Мар, който е крайбрежен град, намиращ се на 120 км северно от чилийската столица Сантяго, и нареди няколко квартала да бъдат евакуирани.

Борбата с пожара е затруднена от силния вятър, който достига скорост от 40 до 50 км/ч. Властите съобщават, че пожарникарите и служителите на горското стопанство все още не са успели да овладеят огъня. За борбата с пожара са мобилизирани 400 пожарникари и 150 служители на горското стопанство, както и няколко екипа, дошли от региона на Сантяго.

Пожарът е обхванал площ от над 110 хектара, съобщава неправителствената организация "Национална горска корпорация", чиято дейност е свързана с опазването на чилийските гори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари