Двама учители от Русе са удостоени с наградата "Константин Величков"

0
Става дума за Сюзан Феимова от МГ „Баба Тонка“ и Даниела Станева от Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“
Става дума за Сюзан Феимова от МГ „Баба Тонка“ и Даниела Станева от Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“

Осем учители са удостоени с наградата "Константин Величков"

Ежегодната награда "Константин Величков" се връчва за постигнати високи резултати в професионалната дейност и за принос за развитието на българското образование по случай 1 ноември - Деня на народните будители, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

За първи път двама русенски учители са удостоени с наградата „Константин Величков“. Става дума за Сюзан Феимова от МГ „Баба Тонка“ и Даниела Станева от Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“.

Церемонията ще се състои днес от 15.00 часа в Регионалното управление на образованието, като на нея ще присъстват областният управител Борислав Българинов, неговият заместник д-р Стефка Караколева и началникът на РУО д-р Росица Георгиева.

Сюзан Феимова е сред топ преподавателите по информатика и информационни технологии в региона. Нейни ученици са участвали на многобройни конкурси, състезания и конференции и неведнъж са прославяли Русе и страната. Даниела Станева е главен учител начално обучение и сред първите сертифицирани обучители на Международната асоциация по грамотност по програма „Развитие на критическото мислене чрез четене и писане“. Водила е множество форуми с преподаватели, студенти и директори на училища в Русенско и цялата страна.

В същата категория за проявено новаторство в работата с ученици е награден и Людмил Любомиров, старши учител по теоретично обучение в Професионалната гимназия по икономика в Перник.

В категорията "Постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение" са наградени Светла Сирачкова, старши учител по български език и литература в Спортното училище "Стефан Караджа" в Хасково, и Румяна Пенева, педагогически съветник в Професионалната държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев" в Свищов.

За "Принос в развитието на способностите и компетентностите на децата и учениците в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското и здравното образование и придобиване на умения за лидерство" с грамота са удостоени Светла Илчева, главен учител, математика и информатика в СУ "Отец Паисий" в Кърджали; Петя Букурещлиева - Стефанова, музикален педагог и старши учител в 41-во Основно училище "Св. Патриарх Евтимий" в София.

За учител, подготвил най-добър урок в музей, е избрана Васка Белчовска-Неделчева, заместник-директор по учебно-производствената дейност в ПГСС "Никола Пушкаров" в град Попово.

Заедно с грамотата учителите получават и по 1000 лева награда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Майка сварва сина си с голо момиче в коридора:
- Аууу... Защо бе, мами, защо бос на цимента?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари