Двама мъже починаха от КОВИД-19 в Русе

0
Те са били на интензивно лечение и интубирани в Университетска болница „Канев“
Те са били на интензивно лечение и интубирани в Университетска болница „Канев“

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на област Русе не са регистрирани нови случаи на коронавирус

През вчерашния ден са починали и двама души с положителен PCR тест за COVID-19. Става дума за двама мъже на 51 и 55 години съответно от Николово и Ветово. Те са били на интензивно лечение и интубирани в Университетска болница „Канев“. Мъжът от Ветово е бил и със захарен диабет, докато при другия пациент няма данни за придружаващи заболявания. 51-годишният мъж първоначално е бил хоспитализиран в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, а след това е преместен в УМБАЛ „Канев“. 

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе остава 552-ма души, като активните случаи са 139. Към момента 30 души са на болнично лечение, а 109 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 67, а жените са 72, което в проценти е съответно 48% и 52%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 315 са жените, а мъжете са 237, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 387.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари