Двама мъже от Бяла са новите заразени с коронавирус в Русенско

0
И двамата са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация
И двамата са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани два нови случая на коронавирус

Става дума за двама мъже на 34 и 58 години от община Бяла, като по-младият е от село Бистренци, а 58-годишният мъж е от град Бяла. И двамата са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация. 58-годишният мъж от Бяла е работещ в същата фирма, в която през последните няколко седмици бяха констатирани други пет случая.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна вече 284-ма души, като активните случаи към момента са 58. От тях 23-ма са на болнично лечение, а другите 35 са под домашна изолация.

От активните случаи 47% са мъжете, а жените са 53%, което като бройка е съответно 27 и 31 Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 171 са жените, а мъжете са 113, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още шестима души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 212. Петима от новоизлекуваните са обитатели на дома за стари хора „Възраждане“. По-подробна информация за епидемичната обстановка в социалното заведение очаквайте в рамките на следващия час.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари