Двама лични лекари ваксинираха първите си пациенти в Русенско

2

Лично заместник-министъра на здравеопазването Слави Пачалов похвали имунизационните екипи в Русе

Само за един ден срещу COVID-19 с ваксината на AstraZeneca в област Русе бяха имунизирани 346 души. Това сочат последните данни, които бяха представени по време на среща на областния управител Галин Григоров със заместник-министъра на здравеопазването Слави Пачалов и директора на Регионалната здравна инспекция.

Всички от имунизираните през днешния ден са не попадащи в настоящата фаза от ваксинационния план. Освен споменатите по-рано през деня шест специализирани кабинета, където се е извършвала имунизация, 25 ваксини са поставени и при двама общопрактикуващи лекари. Става дума за джипитата д-р Ивайло Иванов и д-р Турал Агуш.

В останалите кабинети бяха поставени 321 ваксини, като най-много бяха направени в УМБАЛ „Медика Русе“ – 80. В другата университетска болница „Канев“ поставиха 70 дози от ваксината на AstraZeneca, като там се имунизира и мъж на 90-годишна възраст. В Медицински център 1, по-известен като бившата Втора поликлиника се стигна до удължаване на работното време, като направените там ваксини бяха 40, а в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ имунизираха 27 човека. На споменатите места в лечебните заведения не се изискваше предварително записан час.

Отделно след записани часове в Регионалната здравна инспекция, както и в беленската болница бяха поставени общо 104 ваксини. 60 от тях бяха извършени в РЗИ – Русе, а другите 44 в МБАЛ „Юлия Вревска“. Никъде нямаше проблеми, а заместник-министър Пачалов похвали екипите за добре свършената работа. Той заяви още, че ще се работи за мотивирането на все повече хора да изберат да бъдат имунизирани, като акцент ще бъде поставен и върху ваксинацията сред работещите в различни сектори. Обсъдена беше и подготовката за предстоящите на 4 април избори за народни представители и по-конкретно организацията за снабдяване с лични предпазни средства и дезинфектанти на всички, които са пряко ангажирани с процеса.

Припомняме, че вчера отново в РЗИ бяха сложени 20 дози от споменатата ваксина. Така в двата почивни дни в споменатите лечебни заведения, в РЗИ, както и при общопрактикуващите лекари бяха поставени общо 366 дози от ваксината на AstraZeneca.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук