Арестуваха двама българи с кокаин за 200 милиона долара

0
Българите са арестувани в Перу за трафик на наркотици
Българите са арестувани в Перу за трафик на наркотици Снимка: АФП

Четирима души – двама граждани на Перу и двама българи – са арестувани в град Писко в латиноамериканската държава за трафик на наркотици, съобщава местното електронно издание La Republica.

Уточнява се, че четиримата са задържани с 320 килограма кокаин, скрит в хладилен камион. Операцията по залавянето им е проведена от Дирекцията за борба с наркотиците на един от плажовете в перуанския град, предаде агенция Фокус.

Съгласно разпространената информация, арестуваните са били разпределени в две превозни средства – двама в хладилен камион и двама в друго, по-малко превозно средство. Свидетели съобщават, че операцията е била много бърза и заподозрените не са имали никакъв шанс да избягат. 

Перуанците са идентифицирани като Леонор Еугенио Ороско Сиснерос и Евер Сото Ривера, докато българите са Георги Николов и Асен Чехларов.

 Не е известно каква е била крайната дестинация за наркотика. Няма информация и за това дали задържаните са били въоръжени. Товарът е иззет и предаден за анализ в столицата Лима.

 В друг материал по темата перуанският вестник привежда информация, съгласно която пренасяният кокаин е бил на стойност 200 милиона долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари