Двама българи са на финалите на Европейското първенство по борба в Загреб

1
Микяй Наим и Рамазан Рамазанов отиват на финал, а утре излизат други четирима наши представители в свободния стил
Микяй Наим и Рамазан Рамазанов отиват на финал, а утре излизат други четирима наши представители в свободния стил Снимка: БФБорба

Микяй Наим и Рамазан Рамазанов отиват на финал, а утре излизат други четирима наши представители в свободния стил

Микяй Наим беше категоричен срещу румънеца Стефан Коман и спечели със 7:0 в полуфиналите при 65-килограмовите на свободния стил, предаде БТА. Утре за титлата носителят на златния пояс "Дан Колов" от 2021-а ще спори срещу арменеца Вазген Теванян. Представителят на димитровградската школа за първи път в кариерата си се класира за финал на Европейско първенство при мъжете.

В категория до 70 кг Рамазан Рамазанов също бе убедителен и прегази с технически туш 14:4 украинеца Игор Никифорук. В решителната схватка за златото обаче тазгодишният носител на златния пояс "Дан Колов" ще има за съперник Хаджи Алиев (Азербайджан), двукратен олимпийски медалист, трикратен световен и три пъти европейски шампион.

На миналогодишното първенство натурализираният дагестанец взе бронз. Финалът е първи и в кариерата на Рамазанов, който се състезава за клуб Илия Павлов (Велико Търново).

Шансове за медали имат още двама българи. Георги Вангелов ще спори за бронза срещу грузинеца Роберти Дингашвили в категория до 57 кг.

Утре излизат други четирима наши представители в свободния стил. Срещите утре започват от 12:30 часа време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари