Дупка в закона: Адресни регистрации не могат да бъдат заличени

0
Жена с дете попада в задънена улица заради недомислие в законите ни
Жена с дете попада в задънена улица заради недомислие в законите ни Видео: NOVA

Въпреки промените в Закона за гражданска регистрация, той все още създава проблеми.

Пропуск в Закона води до задънена улица в живота на една жена и нейното дете, предава NOVA. Съпругът на Цветелина я напуска преди половин година. Оттогава тя се бори да започне дело за попечителство на детето им, но засега без успех.

Преди две години тя заживява заедно с приятеля си в апартамент в София - нейна собственост.

На бял свят се появява детето им. Няколко седмици след напускането тя разбира, че той е изнесъл целия си багаж предварително.

Завежда дело, което не може да стартира. Призовките не стигат до него. Пристигат в дома ѝ. Цветелина отива в Общината с желанието да заличи адресната регистрация на бащата на детето и се оказва, че е невъзможно.

В търсене на отговор на този въпрос отиваме в Столична община, район "Студентски". След като заявлението бъде подадено, се сформира комисия, в която участват представители на няколко институции. Тази комисия прави проверки, излиза със становище и го изпраща до кмета. На базата на това становище кметът взема решение дали някой, който вече не живее в дома им, може да бъде отрегистриран оттам.

След ремонта на Закона за гражданска регистрация преди 4 години се въведе задължително писмено съгласие от собственика на жилището, за да бъде направена адресна регистрация. Въпреки този ремонт, се оказва, че все още законът създава проблеми.

За две години в район "Студентски" са постъпили 11 заявления за отмяна на адресна регистрация. Само едно от тях е одобрено, защото администрацията е с вързани ръце.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари