Дунавският туристически район с лого, слоган и интернет страница

1

Разработването на маркетингова стратегия на Дунавския туристически район, създаването на лого, слоган и интернет страница, както и изграждането на бранд са сред плануваните дейности за изпълнение в най-кратки срокове от страна на Организацията за управление на Дунавския туристически район.

Това стана ясно от провелото се днес общо събрание на организацията, в което участва и областният управител Галин Григоров.

Целта е постепенно да се формират регионални туристически продукти и по този начин да се утвърдят както основна, така и по-широка специализация на Дунавския туристически район. Очакванията са сред водещите сфери да бъдат културно-историческия, речен, приключенски, ловен, градски развлекателен, винен, кулинарен и религиозен туризъм. Паралелно специално внимание ще бъде отделено на участия в международни туристически борси и изложения, форуми и други подобни срещи. Не по-малко внимание е обърнато и на изготвянето на събитиен календар на Дунавския туристически район, който да включва акценти от всяка една област в Северна България.

По време на събранието за председател на организацията, която беше учредена миналата година, бе избран кметът на Община Русе Пенчо Милков. Промени имаше и в Управителния съвет, където като членове влизат кметовете на Белене и Тутракан – Милен Дулев и Димитър Стефанов.

На събранието присъстваха още заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество на Община Русе Златомира Стефанова, заместник-председателят на организацията и кмет на община Свищов Генчо Генчев, областни управители и кметове, Ваня Пеевска от Министерството на туризма, както и проф. Николай Овчаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари